Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Ple

02 . Nov, 2012 a les 13:28
per otomas a La notícia del dia
2344 reproduccions
El passat ple, del dimecres, 31 d'octubre, va ser una sessió de tràmit tot i que  el debat polític va posar l'accent en la pujada de taxes. I és que malgrat que al ple es portava  l'aprovació inicial de la modificació puntual d'ordenances fiscals per al 2013, en concordança amb l'IPC; la pujada de l'IBI va centrar el debat al plenari. Un impost sobre bens i immobles que ha passat d'un gravamen del 0.66% al 0.85%.
La modificació puntual d'ordenances fiscals per al 2013 es va aprovar amb els vots a favor de CiU, l'abstenció del PP i el vot en contra de republicans i socialistes.

"Dins dels punts més significatius del dia remarcar l'adequació de les taxes a l'IPC, tal i com estava previst. Es va aprovar fa un any. A través del pla varem aprovar que les pujades es facin anualment per no fer-ho de manera acumulada en un altre moment. Tots els grups ho han considerat raonable. Altres punts han estat les modificacions puntuals de pla parcials. Destacar el del sector E de Ribes Altes", explica Antoni Montagut, és el portaveu del govern municipal

"Destacaria les ordenances fiscals del 2013 que s'han pujat de manera moderada, un 3, 3,5%. Hem posat condicions des del PP. Com que l'IBI es va pujar molt l'any passat hem demanat a l'alcalde que es tingui en compte la situació actual de moltes famílies que no poden pagar l'IBI. D'altra banda, hem demanat el compromís en eixugar el deute de 1.700.000 euros, al Rebé que gestiona les brosses. Hem obtingut aquest compromís per part de l'alcalde. I per tant, donem com a justificada la crítica a Rajoy per pujar un 10% de l'IBI", subratlla el representant del PP, Joan Font.

"Aquest ple ha significat la pujada de tots els preus públics, de les taxes, des de les escombraries fins a la llar d'infants. Aquesta és una conseqüència de la situació econòmica de l'Ajuntament. En temps de crisi s'haguessin hagut de congelar les taxes per ajudar a les famílies de la Cala ha superar la situació. En canvi, l'Ajuntament es veu obligat a pujar pels deutes i interessos que ha d'assumir", explica Antonio Espuny, portaveu del PSC

Per la seva part, Jordi Gaseni, des d'ERC remarca que: "aquesta és la enèsima pujada de taxes. Ho veurem amb la llar d'infants, les escombraries, etc. La ineficàcia en poder quadrar pressupostos porta a que l'Ajuntament després del gran augment de l'IBI encara hagi de realitzar aquest augment. Des d'ERC demanem una moratòria de dos anys on no s'augmentin impostos ni taxes. La segona mala notícia és que s'ha aprovat el Pla de Millora Urbana de Roques Daurades 2 amb el vot afirmatiu de CiU i l'abstenció del PP. Un Pla de Millora Urbana que farà que s'edifiqui a una part de la punta de Bon Capó".

Un altre dels punts de debat intens va ser el referent a l'aprovació definitiva del Pla de Millora Urbana de Roques Daurades 2. Finalment, el punt es va aprovar amb els vots afirmatius de CiU, l'abstenció del PP, i el vot negatiu de PSC i ERC.

D'altra banda, es va aprovar per unanimitat l'aprovació inicial de l'Ordenança reguladora de les obres i actuacions urbanístiques, que permet atorgar permisos als ciutadans amb més celeritat. També es van aprovar per unanimitat l'aprovació inicial de la modificació puntual del POUM del sector E de Ribes Altes segona fase, per refondre el Pla Parcial antic amb el POUM. A més, també es va aprovar per unanimitat la modificació puntual del POUM referent al sector PAU de Roques Daurades I. I, finalment, es va aprovar per unanimitat la ratificació del decret de l'Alcaldia número 485/2013, de 11/10/2012, de reconeixement de complements en situació d'incapacitat laboral transitòria.





respostes a "Ple"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

ple

Compartir






Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 696,83 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 124
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007