Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Confraria de Pescadors

08 . Ago, 2013 a les 12:57
per otomas a La notícia del dia
2150 reproduccions
La Confraria de Pescadors de l'Ametlla de Mar i la de Tarragona han creat una S.L que servirà el peix de la Cala i Tarragona a la cadena de supermercats Mercadona. Segons el Patró Major de la Confraria de l'Ametlla, Janet Llambrich, és preveu començar a servir al setembre. En concret, el peix de la Cala es podrà trobar als supermercats de la cadena valenciana des de Cambrils fins a Sant Carles de la Ràpita, en total una desena de supermercats. Per tant, segons Llambrich una bona notícia per al sector. "Començarem al setembre i anirem venent a Mercadona el nostre peix. Així, tindrem un comprador més que sempre ajuda a l'hora de marcar els preus. Això és el que passa quan tornem de la veda i, en canvi, les barques de la Ràpita i les Cases estan amarrades", explica el Patró Major de la Confraria de l'Ametlla.
I és que de l'1 de juliol al 31 d'agost, fan veda les barques de Sant Carles de la Ràpita i les Cases d'Alcanar. Així, de retruc s'afavoreix  a l'alça el preu del peix de les embarcacions de les poblacions on s'ha iniciat la pesca, com és el cas de la Cala que fa la veda el mes de maig i el juny.
D'altra banda, el Patró Major de la Confraria de l'Ametlla ha fet un balanç positiu del primer mes de pesca de les barques d'arrossegament després de la veda. Segons Llambrich els preus han pujat lleugerament respecte l'any passat i, en canvi, el petroli ha baixat una mica. Referent al volum de captures el Patró Major calero es mostra satisfet, "tot i que l'únic que falla una mica és el lluç".
Llambrich també ha fet referència al llapó, a les microalgues que aquest juliol s'han instal·lat prop de la costa de la l'Ametlla, i tarragonina en general. De fet, segons el Patró Major "el llapó és un fet natural i cíclic contra el que no es pot fer res però que evidentment entorpeix la feina dels pescadors".


respostes a "Confraria de Pescadors"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 679,44 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007