Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Balanç positiu desprès de dos mesos de pesca de l'arrossegament a la Cala

01 . Set, 2011 a les 13:26 | 00:01:49
per gfigueres a La notícia del dia
2329 reproduccions
Des de la Confraria de Pescadors de l'Ametlla de Mar, el Patró Major, Janet Llambrich, considera que ha estat un bon inici per a l'arrossegament. Després d'uns dies de tornada de la parada biològica, Janet ja va remarcar la tendència a l'alça dels preus. Uns preus que s'han mantingut al llarg d'aquests darrers dos mesos. "Des de la Confraria estem molt satisfets de com a ha anat aquests dos mesos que portem, des de la tornada de la veda. Els preus han estat favorables i també les captures", ha explicat Janet Llambrich, és el Patró Major de la Confraria de Pescadors de l'Ametlla de Mar.

Avui però acaben la veda de l'arrossegament a Sant Carles de la Ràpita i les Cases d'Alcanar; un fet que repercutirà reduint el preu del peix. En aquest marc, cal tenir en compte, que la Confraria de l'Ametlla té un acord amb la Ràpita i les Cases que estableix que durant deu dies els pescadors de l'arrossegament caleros es comprometen a no pescar en les seves aigües per tal de respectar el seu inici temporada.

A la reducció del preu de peix, aquests propers mesos, s'ha de sumar la davallada de la demanada ja que s'acaba el període estival. Un altre dels inconvenients als quals els pescadors han de fer front és el preu del petroli.

Pel que fa altres arts de pesca, l'encerclament de la sardina i seitó, i les arts menors també mantenen el preu de les captures. Però en el cas de l'encerclament la manca de peix ha estat la tònica general.

Malgrat això des de la Confraria de Pescadors es mira amb positivisme cap al futur i s'està treballant per realitzar mesures que ajudin als pescadors a optimitzar recursos. Aquest és el cas de la proposta d'aturada de l'arrossegament un dia per setmana, tot i que no compta amb el suport del sector. També es proposa que les arts menors, com per exemple el tresmall, parin la seva activitat habitual durant un període i mentre puguin practicar una pesquera alternativa.


respostes a "Balanç positiu desprès de dos mesos de pesca de..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 689,21 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007