Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El 2013 es va agafar més peix i va anar més car

13 . Mar, 2014 a les 14:57
per gfigueres a La notícia del dia
3110 reproduccions
Bones notícies pel sector pesquer de la Cala, finalment. I és que segons les dades fetes públiques per la Confraria de Pescadors de l'Ametlla de Mar el 2013 van augmentar més del 30% les captures respecte l'any anterior. Així, es van pescar 3.047 tones. A més, "cal tenir en compte les captures de les embarcacions d'encerclament del peix blau, les llums, que igual que enguany, van pescar davant la costa nord de Tarragona i, per tant, les captures es comptabilitzaren a la Confraria de Tarragona", afirma Janet Llambrich, Patró Major de la Confraria de Pescadors. Llambrich subratlla que "ha estat un bon any per les embarcacions de l'arrossegament en volum de captures i també pel que fa a preus. Els preus van ser més alts del setembre al desembre del 2013 que en el mateix període de l'any anterior". Les xifres encara són més reveladores si les compares amb altres ports del Territori, per exemple, l'Ampolla i les Cases  on s'ha registrat un descens de fins el 13% en el volum de captures.
Segons Llambrich la clau d'aquest augment del preu del peix, sobretot en les captures de l'arrossegament, és el període d'aturada biològica, la veda combinada amb Sant Carles i les Cases d'Alcanar. Recordem que de l'Ampolla a Torrembarra s'atura l'activitat de Maig a Juny. I Juliol i Agost para l'activitat la Ràpita i les Cases.
A més, "cal recordar que la província de Tarragona va ser pionera en l'impuls de les vedes, a les quals més recentment s'ha sumat Girona, fet que també ha influenciat en els preus", segons Llambrich.
Respecte a l'efecte Mercadona, Llambrich ha remarcat que "és un comprador més" i que la incidència que hagi pogut realitzar s'ha de comptabilitzar a partir del setembre del 2013, període en el qual es va obrir el Mercadona a l'Ametlla i es va establir l'acord de compra venda i distribució amb la gran superfície.
D'altra banda, Llambrich també ha afegit que aquest  2014 es notarà la influència de les Jornades de la Galera, del 14 de febrer al 9 de març, que han incidit directament amb el preu. I és que aquestes darreres setmanes la galera ha arribat a 11,80 euros el quilo. Per tant, el Patró Major de la Confraria de Pescadors es mostra satisfet perquè considera que aquest és el rumb a seguir, "revaloritzar els productes de la nostra mar".


respostes a "El 2013 es va agafar més peix i va anar més car"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 706,07 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 29
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007