Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Catalunya disconforme amb la negativa a incrementar la quota de pesca de tonyina vermella

12 . Des, 2013 a les 14:01
2932 reproduccions
El conseller Pelegrí va traslladar al Ministre Cañete el malestar del sector i del Govern durant la reunió preparatòria del Consejo Consultivo de Pesca amb les CCAA

El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha manifestat ple suport al sector en les seves reclamacions davant la negativa rotunda de la comissària europea de Pesca d'autoritzar un petit increment de la quota de pesca de tonyina vermella dins la Comissió Internacional per a la conservació de la tonyina atlàntica (ICCAT) en vistes de l'evolució favorable i els estudis científics que avalen la recuperació de l'espècie.

Pelegrí lamenta aquesta decisió unilateral  i recorda l'esforç que ha suposat per al sector reduir les captures durant els darrers anys per facilitar la recuperació de l'espècie  així com que no s'hagin valorat  els resultats de les campanyes de recerca que, en el marc d'aquest organisme internacional encarregat de gestionar aquest recurs,  es vénen realitzant anualment.

En aquest sentit, cal remarcar que des de l'any 2006, en què es va aprovar el Pla  s'ha realitzat molts esforços per part de tots els sectors implicats, com ha remarcat el conseller: "els pescadors catalans, tant els professionals com els esportius, ho saben perfectament i des del nostre Departament hem fet tots els esforços per a defensar el seus interessos participant en tots el fòrums de debat. El Pla de recuperació de la tonyina ha funcionat. No pot ser que es penalitzin els esforços que hem fet per fer una gestió sostenible que ha permès recuperar la població de tonyina roja al Mediterrani".

Pelegrí ha destacat "la gran importància estratègica que suposaria aquest increment de quota, encara que sigui modest i no arribi a les expectatives dels diferents col·lectius,  atès que marcaria el punt d' inflexió en el Pla de Recuperació que es va acordar a Dubrovnik i demostra que hem estat capaços de gestionar el recurs de forma sostenible".


respostes a "Catalunya disconforme amb la negativa a increme..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 736,43 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 65
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007