Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Un nou curs amb molts de canvis a l'educació secundària

03 . Set, 2010 a les 13:27 | 00:03:10
per gfigueres a La notícia del dia
2483 reproduccions
L'Institut Mare de Deu de La Candelera viu ja una activitat frenètica que arriba al seu punt àlgid el dia 8 de setembre, a les 8.30 del mati, moment en que el ritme es desaccelera quan els alumnes prenen possessió del seu lloc a classe. Abans però, el dia 7, es produeix la presentació oficial del curs escolar. Aquest curs 2010-2011 destaca per les nombroses novetats que hi han i que, sens dubte, suposaran un abans i un després en les maneres de fer en l'ensenyament. Xavier Sánchez, director del centre, ens explicava que "són quatre novetats importants però que totes de cop ens fan estar alerta perquè tot funcioni bé des del primer dia. El dia 7 tenen lloc les presentacions. A les 9.30, 1er d'ESO, a les 10.30, segon, a les 11.30, tercer, a les 12.30, quart, i a la una, els dos batxillerats i el cicle formatiu. Es fan les presentacions, s'escullen les matèries optatives, els horaris... I ja dimecres, es dona inici a les classes".

Novetat estrella

Una de les novetats estrella és la incorporació del llibre digital a 1er i 2on d'ESO. Aquests dies previs al començament del curs, l'equip directiu del centre aprèn el funcionament del portal Àtria, la nova eina de distribució de continguts i recursos digitals que faran servir enguany mestres, pares i alumnes, Tot un trasbals, no només pel mètode pedagògic sinó per l'adaptació de les aules que han estat electrificades per poder accedir a Internet. Tanmateix, els alumnes han hagut de comprar un ordinador que és exclusiu per a l'estudi i que val 300 euros, la meitat dels quals paga el departament d'Ensenyament. Per tenir accés a les matèries, de moment català, castellà, anglès, ciències naturals i tecnologia, els estudiants disposen d'una clau d'accés que els hi dona l'editorial dels llibres un cop els han comprat. També el departament d'Ensenyament subvenciona amb els primers 30 euros cada llibre.

Parèntesi al febrer

Més noves. Les vacances. Del 28 al 3 de febrer hi ha una setmana. Tot i que es pot pensar que això pot escurçar el curs, res menys cert perquè el curs en veritat s'allarga en començar abans i en finalitzar amb les activitats lectives la primera setmana de juliol. També aquest curs, degut al traspàs a l'institut d'un major número d'alumnes de l'escola, té tres línies pels quatre cursos d'ESO, augmenta l'alumnat a batxillerat i a més el cicle formatiu passa a ser dos anys. Això ha fet que s'hagin hagut d'improvisar aquest estiu dos aules prefabricades per als tercers d'ESO A i B i ja s'augura una nova ampliació després que fa cinc anys es fessin les obres per engrandir el centre i que en aquell moment ja se sabia que era insuficient tenint en compte l'augment constant de l'alumnat. Per contra, el professorat segueix essent el mateix. 41 professors dels que 37 són els mateixos del curs 2009-10 i que s'han hagut d'adaptar a la nova situació.

Aula Oberta
A més, per als alumnes de l'Aula Oberta de 3er d'ESO hi ha novetats. Aquests 10 alumnes amb dificultats d'aprenentatge que requereix una metodologia diferent pel que fa a l'ensenyament però amb les mateixes possibilitats que la resta per acabar l'ESO, faran pràctiques a diferents espais de l'ajuntament en virtut d'un conveni signat per aquesta institució i l'escola. Per últim, l'institut incorpora una carta de compromís de signatura obligada entre els responsables del centre, pares i alumnes que obliga a tothom a exercir els seus drets i obligacions.


respostes a "Un nou curs amb molts de canvis a l'educació se..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 735,99 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 7
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007