Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Balfegó critica la «pressió» de Canàries per canviar el repartiment de la tonyina roja de l'estat espanyol

07 . Mar, 2017 a les 18:00
per drodriguez a La notícia del dia
1868 reproduccions
El Grup Balfegó ha criticat els arguments del govern i dels pescadors canaris, per modificar la distribució del contingent de la tonyina roja de l'Atlàntic oriental i del Mediterrani, en favor de les embarcacions de l'arxipèlag. L'empresa ha assenyalat que Canàries està plantejant «arguments falsos» per defensar aquest canvi.

L'Estat espanyol té una quota de 4.243,57 tones de tonyina vermella per 2017, de les quals 189 seran per als vaixells canaris. Però aquest any, enfront de l'increment general de quota del 20 %, els canaris han experimentat una pujada del 34 % i s'han beneficiat del fons de maniobra, amb 5 % del contingent de l'espècie.

L'administració canària ha demanat a la Ministra d'Agricultura i Pesca, Isabel García Tejerina, que canviï els criteris per distribuir la quota. El director general de Balfegó, Juan Serrano, ha assenyalat que la pesca de tonyina roja, es va veure sotmesa a «sacrificis» durant anys i que ara la flota canària vol «aprofitar els fruits».

De fet, ha assenyalat que el sector pesquer de l'arxipèlag no va poder aportar la documentació que acredités la seva dependència de l'espècie l'any 2008, com si que van fer altres pesqueries espanyoles, davant del pla de recuperació de l'ICCAT amb importants restriccions en les captures.

L'empresa, amb seu a l'Ametlla de Mar, ha afegit que en els últims anys s'han atorgat concessions als pesquers canaris «injustificades» i «degudes a motius polítics», a més de criticar als grups parlamentaris de tots els partits, per defensar diferents posicions a Madrid o a l'arxipèlag.

Balfegó confia que imperi el «seny» i que el Ministeri mantingui la clau de repartiment actual, almenys fins que l'ICCAT decideixi que la quota de tonyina pugi fins als nivells previs al pla de recuperació de l'espècie. Al novembre hi ha prevista una reunió a Marràqueix per decidir la quota i tot apunta que s'elevaran les captures.


respostes a "Balfegó critica la «pressió» de Canàries per ca..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 656,55 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 138
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007