Màx: º C, mín: º C

En directe

La tarda

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Els tonyinaires veuen en perill la seva feina

07 . Oct, 2010 a les 14:08 | 00:02:28
per gfigueres a La notícia del dia
3095 reproduccions
Els pescadors de tonyina de l'Ametlla de Mar tornen a veure en perill la seva activitat desprès que la comissària europea de Pesca, Maria Damanaki, hagi fet públic que està disposada a proposar el tancament de la pesca de tonyina per preservar el recurs.

Damanaki lamenta que no s'inclogués la tonyina roja a l'annex núm. 1 de CITES i es prohibís el comerç internacional d'aquesta espècie, per la qual cosa ara planteja mesures de protecció de la tonyina. Unes mesures que, segons els tonyinaires catalans, que formen part de l'Associació de Pesca, Comerç i Consum Responsable de la Tonyina, creada al juliol, no són necessàries perquè segons els darrers informes de l'organisme internacional que regula la pesca de túnids (ICCAT), la tonyina roja del Mediterrani ha recuperat part de la població en els darrers quatre anys.

Les conclusions finals de l'informe de l'ICCAT es faran públiques aquesta mateixa setmana i seran determinants a l'hora d'establir les quotes de les diferents modalitats de pesca de tonyina. Des de l'Associació de Pesca Comerç i Consum Responsable de la Tonyina asseguren que les declaracions de la comissària posen en perill milers de llocs de treball i d'empreses. Enguany, la quota pesquera del sector de l'encerclament de la flota de l'Ametlla de Mar ha estat de 750 tones, un 40% menys que la temporada anterior.


respostes a "Els tonyinaires veuen en perill la seva feina"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 673,11 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007