Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Dilluns tindrà lloc la 6ª Jornada Cientifica sobre la Tonyina Roja a l'Ametlla de Mar, organitzada pel Grup Balfegó

25 . Oct, 2013 a les 14:19
per gfigueres a La notícia del dia
2210 reproduccions
Josep Maria Pelegrí , conseller de Pesca de la Generalitat de Catalunya , i Miguel Arias Cañete , ministre d'Agricultura i Pesca d'Espanya s'encarregaran de la inauguració i clausura de l'esdeveniment , respectivament
El Grup Balfegó organitza per sisè any consecutiu a l'Ametlla del Mar la Jornada Científica de la Tonyina Roja . Aquest s'ha convertit en un dels fòrums més important sobre els avenços científics relatius a aquesta espècie i en la cita prèvia del sector a la reunió anual del plenari d'ICCAT , organisme que regula aquesta pesca , i que enguany tindrà lloc a Ciutat del Cap ( Sud-àfrica, 18-25 de novembre ) .
En aquesta trobada que tindrà lloc dilluns 28 d'octubre , la companyia reuneix científics , universitats , pescadors i administracions públiques per impulsar l'ús del coneixement científic com a base per desenvolupar les mesures de gestió de la tonyina i de la pesca . Algunes de les dades que en aquesta reunió es faran públics resultaran essencials en les anàlisis que donaran lloc a Cap Verd a canvis en el pla de recuperació de la tonyina vermella , com ara la possible revisió a l'alça el TAC - total de captures admeses .
La VI Jornada Científica de la Tonyina Roja serà inaugurada pel conseller d'Agricultura , Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya , Josep Maria Pelegrí . Clausuraran l'esdeveniment Miguel Arias Cañete , ministre d'Agricultura i Pesca , i Carlos Domínguez , secretari general de Pesca , que aquest cap de setmana defensaven a Brussel·les la necessitat que la UE doni suport a un lleu augment de la quota de pesca per a 2014 com a símbol de els bons resultats en la recuperació de l'espècie .
La part central de les ponències d'aquest any se centrarà en la presentació de la informació més nova sobre els projectes científics impulsats i finançats per ICCAT . Aquestes aniran a càrrec d'Antonio Di Natale , coordinador del projecte de recerca GWYP d'ICCAT , Francisco Alemany , investigador de l' Institut Espanyol d'Oceanografia ( IEO ) , i Antonio Medina , professor de la Universitat de Cadis .
La Dra Isabel Jovet exposarà les primeres dades de la investigació que dirigeix a la Fundació Dr Ferran sobre els efectes positius de la tonyina vermella en la nutrició i en la prevenció de malalties i les seves propietats antioxidants i anticancerígenes .
Víctor Espinosa , professor de la Universitat Politècnica de València , explicarà els estudis realitzats sobre com afecten els éssers vius del medi marí els anomenats sorolls antropogènics , és a dir , els sorolls que provenen de l'activitat humana , com vaixells , molins de vent , etc. Segons Juan Serrano, Director General del Grup Balfegó, "aquest estudi ens val per estudiar el soroll que poden produir per exemple els aerogeneradors que volien posar aquí al davant. La Secretaria General havia demanat aquests estudis a les companyies que es volien posar a l'Estret de Gibraltar. Per tant volem saber a través d'aquests estudis el que passaria si posessin aquests aerogeneradors a una milla de les nostres instal·lacions i si afectaria a les tonyines".
Finalment, José Luis Cort , l'IEO farà una recapitulació de l'evolució i la influència del pla de recuperació en la millora de la investigació científica i en la disponibilitat de dades més fiables sobre talles i corbes de creixement de la tonyina vermella .


respostes a "Dilluns tindrà lloc la 6ª Jornada Cientifica so..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 140,63 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007