Màx: º C, mín: º C

En directe

La tarda

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Èxit de la XXVIII edició de les Catifes de Corpus a l'Ametlla de Mar

13 . Jun, 2012 a les 08:46 | 00:00:20
per gfigueres a La notícia del dia
2807 reproduccions
El dissabte a la nit però, s'ha convertit darrerament en un nou atractiu, donat que es el moment més àlgid del treball de confecció, i centenars de veïns, grans i petits ocupen els carrers creant un magnífic ambient de germanor i col·laboració, el qual invita a passejar, conèixer les tècniques de confecció, intercanviar conversa i fins i tot, perquè no, donar un cop de ma que fou benvingut. Els veïns i veïnes de les cinc agrupacions van treballar de valent, durant tota la nit, per tenir a punt les catifes a primera hora del matí.
"un any més hem de mostrar la nostra satisfacció, ja que un any més s'ha donat continuïtat a la tradició. Agraïm a totes les persones que al llarg d'aquests dies, i amb el seu granet de sorra han contribuït a aquesta continuïtat. Un any més, el diumenge vam poder veure els carrers plens de gent que venia a veure les catifes. Es un diumenge del mes de juny, que l'afluència no seria molta i aquesta activitat ajuda a dessestacionalitzar la temporada i es important per al turisme. Estem molt satisfets pel resultat i agraïts a les persones que ho han fet possible", ha explicat Damià Llaó, gerent de l'Àrea de Turisme de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar.
Fa vint-i-vuit anys que unes veïnes del carrer Andreu Llambrich de l'Ametlla de Mar van començar la tradició de les catifes de Corpus. Les catifes s'han anat estenent pels carrers del nucli urbà, Llibertat, Pau Casals, Plaça Nova, Prim, Bruch i Plaça de l'Església, per on es realitza la processó de Corpus. Sanefes, colors, fragàncies, figures religioses i laiques, i aquest any fins i tot globus, es barregen a les catifes que, aquest any, es van poder visitar el diumenge 10 de juny.
Cal tenir en compte que tot i ser una iniciativa veïnal l'Àrea Municipal de Turisme de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar sempre ha recolzat la iniciativa pel seu atractiu turístic i l'alt valor tradicional que té. Des del consistori s'ha patrocina el treball de les agrupacions atorgant 5.000 euros als grups veïnals, per obtenir la matèria prima per elaborar les catifes, a la vegada que se'n ha carregat de la coordinació i la promoció de la festa.
En els darrers anys s'ha notat un increment de gent jove en la confecció de catifes, donat que l'Ajuntament de l'Ametlla, té un conveni amb l'Institut Mare de Déu de la Candelera per tal que els alumnes de 2n i 3er d'ESO realitzin els dibuixos de les catifes i que el dissabte a la nit col·laborin en la confecció. A canvi, l'Ajuntament col·labora en el finançament dels viatges de final de curs.
La tarda de diumenge, foren els nens i nenes que aquest any han fet la 1ª Comunió els qui van assumir el protagonisme recorrent en processó tot el recorregut floral.


respostes a "Èxit de la XXVIII edició de les Catifes de Corp..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 767,43 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 192
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007