Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Diada Castellera

11 . Abr, 2014 a les 13:20
per gfigueres a La notícia del dia
2487 reproduccions
Aquest diumenge a partir de les 12 del migdia a la Plaça Joan Miró tindrà lloc la Diada Castellera de l'Ametlla de Mar. Una Diada en el marc de la 23a edició de la Fira Alternativa que tindrà diversos al·licients. D'una banda , veure l'esforç i el treball de la colla de casa nostra. "Los Xics Caleros  portaran a plaça castells de sis, i un dels objectius que ens hem marcat és poder descarregar un 2 de 6, una de les fites de la temporada passada", subratlla Dani Bas, Cap de Colla de Los Xics Caleros. I és que fa tot just tres setmanes que han encetat els assajos. Amb aquesta Diada Los Xics Caleros donen el tret de sortida a una temporada plena de reptes on es preveu aconseguir descarregar castells de 7.  Una Diada patrocinada per al Diputació de Tarragona, i que compta amb el suport de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, i la col·laboració Confraria de Pescadors.
D'altra banda, acompanyaran als Xics Caleros la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau, i una colla de gama extra com els Minyons de Terrassa. Així es concentraran prop de 500 persones a la Plaça Joan Miró. A més, a partir de dos quarts de deu hi ha previst la preparació d'un esmorzar popular.  Així, per només 4 euros podran degustar butxi i pop amb pataques.
Castells pel Dret a Decidir
Una de les properes cites és la jornada de Castells al Món organitzada per Òmnium Cultural en la qual hi participaran Los Xics Caleros des de Miravet el 8 de juny. En aquesta ocasió els acompanyaran els Castellers de Cambrils.
Aixecar castells per demanar el dret a decidir. Aquest és l'objectiu d'Òmnium Cultural a l'hora de presentar una "proposta de mobilització internacional" per la qual el 8 de juny s'alçaran simultàniament castells a set ciutats europees --París, Brussel·les, Londres, Lisboa, Ginebra, Berlín i Barcelona-- per reivindicar el dret dels catalans de celebrar la consulta sobiranista.
La proposta vol aprofitar la rellevància internacional del món casteller, declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco, per enviar un missatge a Europa i projectar al món la reclamació del dret a decidir dels catalans.


respostes a "Diada Castellera"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 126,01 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007