Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

XXVIIa edició de les Catifes de Corpus a l'Ametlla de Mar

27 . Jun, 2011 a les 10:01 | 00:02:21
per gfigueres a La notícia del dia
2675 reproduccions
Fa vint-i-set anys que unes veïnes del carrer Andreu Llambrich de l'Ametlla de Mar van començar la tradició de les catifes de Corpus. Unes catifes que es van anar estenent pels carrers del nucli urbà per on es realitza la processó de Corpus. Sanefes, colors, fragàncies, figures religioses i laiques es barregen a les catifes que, aquest any, es van poder visitar el diumenge 26 de juny. Però va ser el dissabte, 25 de juny, a la nit que els veïns i veïnes de les cinc agrupacions van haver de treballar de valent, durant tota la nit, per tenir a punt les catifes. Una de les novetats d'enguany va ser que es va recuperar la catifa del carrer Pau Casals, després d'uns anys, gràcies a la col·laboració del Grup de Gimnàstica Rítmica.

"Una de les novetats més destacades d'aquesta edició ha estat que gràcies a la col·laboració del Grup de Gimnàstica Rítmica es va poder  tornar a fer la catifa del carrer Pau Casals. Per tant, hem d'agrair aquesta col·laboració ja que cal tenir en compte que fer les catifes suposa molt de treball i compromís", ha explicat Damià Llaó, Gerent del Patronat de Turisme de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar.

Cal tenir en compte que tot i ser una iniciativa veïnal el Patronat de Turisme de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar sempre ha recolzat la iniciativa pel seu atractiu turístic i l'alt valor tradicional que té. Des del consistori es patrocina el treball de les agrupacions atorgant 6.000 euros per obtenir la matèria prima per elaborar les catifes. A més, la brigada municipal, durant aquests dies, va estar al servei dels veïns. L'Ajuntament de l'Ametlla, també, té un conveni amb l'IES Mare de Déu de la Candelera per tal que els alumnes de 2n i 3er d'ESO realitzin els dibuixos de les catifes i que el dissabte a la nit col·laborin en la confecció.
D'altra banda, no ens podem oblidar dels petits i petites que han realitzat la comunió enguany ja que van ser els protagonistes el diumenge a la tarda, quan va tenir lloc la processó que va transcórrer per sobre de les catifes que van engalanar els carrers del municipi.


respostes a "XXVIIa edició de les Catifes de Corpus a l'Amet..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 690,03 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 7
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007