Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La Xerinola comença el curs amb les aules gairebé plenes

08 . Set, 2010 a les 14:00 | 00:02:05
per gfigueres a La notícia del dia
2461 reproduccions
Tot i que la llar d'Infants Xerinola no tanca les seves portes durant l'estiu, el dia 13 de setembre té lloc de manera oficial el començament de curs 2010-2011. En aquests dies previs a l'inici del curs s'estan ultimant els detalls perquè tot estigui a punt per acollir els 105 alumnes que enguany té la llar. Per exemple, s'ha renovat la tanca perquè hi hagi més seguretat i s'han pintat les façanes i les aules. I també s'està habilitant un servei per fer usos de magatzem per al material pedagògic.  

De quatre mesos a tres anys
La llar acull nens i nenes des dels quatre mesos fins al tres anys. Hores d'ara hi ha 97 alumnes matriculats i vuit que acaben de néixer o que estan a punt de fer-ho. Hi ha setze lactants repartits en dos aules, tres aules de P-1 amb 13 alumnes cadascuna i tres aules de P-2, una amb 18 alumnes i dos amb 16. L'equip docent de la llar es mostra molt satisfet que, malgrat la crisi, gairebé han fet ple i demana als pares i mares que estiguin tranquils perquè el seus fills es troben pràcticament com a casa.

Període d'adaptació

Per això hi treballen i per això en el començament de curs fan un petit període d'adaptació a aquest món nou per als més menuts. Cristina Montull, directora de la Llar d'Infants, ens explicava que "és molt important el període d'adaptació, sobretot per als més petits, el que s'incorporen de nou a la llar perquè s'ha d'adaptar a les noves instal·lacions, a la tutora que els acull i als seus companys. És important fer un horari curt, primer, veure com reaccionen els nens i llavors ampliar-lo sobre la marxa perquè se sentin còmodes, estiguin tranquils i no estranyin als pares. Un cop assolir aquest objectiu ja poden fer horari complet i després estar a la llar segons les necessitats de cada família". Aquest horari és d'una hora i mitja i es pot fer des de les nou fins a les 11.30 i de 11 a 13. La seva durada en el temps depèn de com s'adapti el crio. El procés és ràpid però n'hi ha que estan quinze dies i d'altres que en quatre ja han fet la llar seva.

Horari flexible
Els horaris de la Xerinola són flexibles. Pel mati, l'entrada és de 8 a 10 i les sortides de 12 a 12.15 i de 12.45 a 13.00. Per la tarda, l'entrada és de tres a quatre i per a sortir hi ha diferents moments des de les cinc fins a les set. Recordem que la llar no té cuina pròpia. Així els nens que es queden a dinar han de portar la carmanyola i les educadores s'encarreguen de donar-los-el. Aquest servei es cobra a banda de la quota.


respostes a "La Xerinola comença el curs amb les aules gaire..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 142,64 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007