Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

A debat la situació de la tonyina roja del mediterrani

19 . Oct, 2012 a les 13:24
per gfigueres a La notícia del dia
1713 reproduccions
L'Ametlla de Mar va acollir al llarg del dijous, 18 d'octubre, i organitzada pel Grup Balfegó, la 5ª Jornada Científica de la Tonyina Roja del Mediterrani, trobada de professionals del sector pesquer tonyinaire i del món científic que van aportar, com cada any, noves dades a la situació de l'espècie, en un any especialment important per al futur dels caladors del Mediterrani.
El port de l'Ametlla de Mar és la base de les sis úniques barques de l'encerclament tonyinaire a Catalunya i de la infraestructura del Grup Balfegó, propietari de dues d'aquestes barques i d'una granja d'engreix per on passen les 700 tones de tonyines que sumen les que estan autoritzats a capturar directament i les que assumeixen per acords amb d'altres empreses pesqueres.
Entre les intervencions més esperades, va destacar  la de Jose Santiago, President del Comitè Científic de l'ICCAT, organisme internacional que regula la gestió de l'espècie. Després dels bons resultats aconseguits durant els tres anys d'aplicació d'un pla de recuperació de l'espècie, des de l'ICCAT, però, és sosté que cal mantenir la quota.
Per la seva part, Juan Serrano, director General del Grup Balfegó, afirma que "ha d'haver un gest, per part de la Comissió, cap al sector que no comprometi ni al Comitè ni a l'espècie. La xifra que nosaltres creiem convenient és, com a mínim, de 14.000 tones  per aquest any 2013, 16.000 per al pròxim, i 18.000 per al següent. De fet amb el TAC actual estaríem al 100% de possibilitats de recuperar l'espècie al seu rendiment màxim al 2018. Creiem que el sector es mereix un gest d'aquest tipus".
A més d'aquesta intervenció van destacar d'altres sobre la biomassa i el recompte d'exemplars, sobre la zona de reproducció a les Balears, el control de pesqueries i sobre l'ecologia larvària.


respostes a "A debat la situació de la tonyina roja del medi..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 989,37 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007