Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Ecologistes en Acció al·lega contra l'ampliació de la granja de tonyines del grup Balfegó

21 . Feb, 2014 a les 08:54
per gfigueres a La notícia del dia
2247 reproduccions
Ecologistes en Acció ha presentat al·legacions a l'estudi d'impacte ambiental per a l'ampliació de la granja de tonyines del grup Balfegó a l'Ametlla de Mar (Baix Ebre) per considerar que no està justificada tècnicament la viabilitat biològica del projecte. Addueixen que "la recuperació dels estocs de tonyina roja detectada els últims anys només ha afectat als exemplars juvenils i encara no s'ha constatat entre els adults, que serien els destinats a la cria i engreix a la granja de Balfegó", afirma Jaume Grau, d'Ecologistes en Acció. Les al·legacions, a més, qüestionen aspectes com l'impacte sobre les pesqueries locals per l'agregació d'espècies comercials a les gàbies, o la captura de l'aliment necessari per a l'engreix, entre d'altres.
Per la seva part, Juan Serrano des del Grup Balfegó  considera que  l'oposició d'Ecologistes en Acció a l'ampliació de la granja de tonyines és "poc realista i no fonamentada". L'empresa retreu a l'organització, que ha presentat al·legacions a l'estudi d'impacte ambiental, un intent de confusió "malintencionada" sense "base real" per vincular el projecte d'ampliació a l'increment de captures que demana el sector. La intenció de Balfegó és duplicar l'actual capacitat de la granja a la costa de l'Ametlla de Mar, per passar de 1.250 a 2.500 tones de peix.
"Lamentem que Ecologistes en Acció ignori voluntàriament la informació pública i oficial del Comitè Científic de l'ICCAT", ha assegurat Serrano. La tonyina roja es troba immersa en un pla de gestió i recuperació acordat per l'ICCAT -sigles en anglès de la Comissió Internacional per a la Conservació de la Tonyina Atlàntica- que inclou diverses mesures de protecció, entre les quals, la quota de pesca anual de 13.400 tones que es reparteixen les diferents flotes del Mediterrani.


respostes a "Ecologistes en Acció al·lega contra l'ampliació..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 680,51 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 108
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007