Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Menys quota de pesca

02 . Des, 2010 a les 15:13 | 00:02:21
per otomas a La notícia del dia
2839 reproduccions
Després de deu dies de reunió a París els delegats de l'ICCAT ( Comissió Internacional per la Conservació de les Tonyines de l'Atlàntic) han acordat rebaixar 600 tones la quota de pesca de la tonyina roja al Mediterrani i al nord de l'Atlàntic. La reducció és d'un 4% i suposa passar de les 13.500 a les 12.900 tones.
La notícia ha caigut com una gerra d'aigua freda sobre el sector tonyinaire de l'Ametlla de Mar.

"El més important a destacar, i que ningú diu, és que la tonyina no està en perill d'extinció. Tot i les recomanacions del Comitè Científic de mantenir la quota, els delegats de l'ICCAT s'han deixat influir per les pressions dels grups ecologistes. Uns grups que contínuament estant pressionant la classe política per criticar la pesca de la tonyina roja, que  és de les millors gestionades del món. Els pescadors de la tonyina de l'Ametlla són els primers interessats en preservar l'espècie.", Juan Serrano, director del Grup Balfegó.

A més, Serrano va explicar que el Comité Científic avala la quota de 13.500 tones ja que considera que seguint aquesta directriu l'estoc es podria recuperar el 2022 en un 60%.
De les 12.900 tones que es podran pescar a l'estat espanyol, n'hi pertoca el 18,62%. A Catalunya per la seva part, es pot pescar el 28% de la part reservada a l'estat espanyol. Això implica que, si abans a les aigües catalanes s'hi podien pescar 704 tones de tonyina, ara la quantitat es redueix a 673 tones.


respostes a "Menys quota de pesca"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 657,17 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 37
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007