Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'ICCAT dóna la raó als tonyinaires

15 . Oct, 2010 a les 14:16
per gfigueres a La notícia del dia
1907 reproduccions
El Comitè Científic de l'ICCAT ha emès ara un informe que revela la recuperació de l'espècie al Mediterrani. El sector de la pesca de la tonyina roja a l'Ametlla de Mar, a Espanya i a la resta dels països mediterranis respiren tranquils de nou amb aquest informe, sobretot, després de les recents declaracions de la Comissaria de Pesca Europea, Maria Damanaki, on tornava a proposar la protecció de l'espècie. Tot i que recordem que el passat mes de març la Convenció sobre el Comerç Internacional d'Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestres (CITES) va votar la possibilitat de prohibir la comercialització internacional de l'espècie no es va aprovar.
" Estem molt satisfets que finalment es reconegui el que estem dient fa temps. L'estoc de la tonyina s'està recuperant. El que sí demanaria al comitè científic és que hi hagi una estabilitat en quant a la normativa, és a dir que no es canviï cada any", va explicar Pere Vicent Balfegó, del Grup Balfegó.
L'Informe, al qual ha tingut accés l'Associació de Pesca, Comerç i Consum Responsable de la Tonyina Roja (APCCR) a Espanya, mostra un clar increment de l'estoc d'aquest túnid. Els científics, a més, han estimat que en els últims 50 anys la població de la tonyina roja ha disminuït un 43%, una xifra sensiblement inferior a la caiguda d'un 80% de la població defensada per les entitats ecologistes. Ara, la comissió de l'ICCAT que es reunirà al novembre a París, haurà de confirmar la recomanació científica de mantenir la quota de pesca, de 13.500 tones, fins al 2013.


respostes a "L'ICCAT dóna la raó als tonyinaires"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 924,79 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 181
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007