Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Ametlla de Mar se solidaritza amb les víctimes de l'atemptat de Barcelona i Cambrils

25 . Ago, 2017 a les 12:00
per drodriguez a La notícia del dia
1117 reproduccions
Condemna als atemptats. Rebuig al terrorisme. Solidaritat amb les víctimes. Sentiments que els caleros i caleres van mostrar, el passat divendres, en l'acte convocat per l'Ajuntament davant les portes de la Casa de la Vila, per rebutjar els atacs gihadistes de Barcelona i Cambrils, i mostrar el suport cap als afectats.

El silenci es va fer protagonista al punt de les 12 h. Dues-centes persones es van aplegar per expressar la seva condemna als fets. I després, un aplaudiment de força davant el terrorisme, sinònim del lema que va acompanyar la concentració de la capital catalana: #NoTincPor

Abans del minut de silenci, l'alcalde Jordi Gaseni, acompanyat per la resta de regidors i regidores del consistori, va voler enviar un missatge de tranquil·litat a la ciutadania, i va reivindicar la llibertat, la convivència i la democràcia com a valors fonamentals a defensar entre tots.

«Són moments difícils, perquè passen molt a prop, però és en aquests moments quan els pobles ens fem grans i quan hem d'estar més units i donar-ho tot. És una situació anormal, però hem de treure les forces per trobar la màxima normalitat en tot allò que fem dia a dia», exposava Gaseni.


Reforç en la seguretat ciutadana


Arran de l'atropellament massiu a la Rambla de Barcelona i de l'atac al passeig Marítim de Cambrils, divendres a la matinada es van reunir l'alcalde, el regidor de Governació, el sotsinspector de la Policia Local i el sotsinspector de la comissaria dels Mossos, per tal de reforçar i garantir la màxima seguretat per part dels cossos d'emergència locals.

Com a prevenció, tant els agents de la Policia Local com del SUM es van equipar amb armilles antibales, sobretot de cara a possibles intervencions coordinades amb els Mossos. D'altra banda, es va intensificar el patrullatge tant al nucli urbà com també a les urbanitzacions, donada l'alta població que registra el municipi en aquestes dates.


Diversos caleros van viure de prop els atemptats


Que els atemptats fossin en zones molt concorregudes, va fer que diversos ciutadans de la població estiguessin, malauradament, molt a prop del lloc on es van produir. La Cala Ràdio va aconseguir parlar amb dues caleres que estaven a Barcelona i un calero que era a Cambrils, els tres a pocs metres dels fets.

Una d'elles, la calera Sílvia Margalef es trobava a escassos metres del punt on va quedar-se la furgoneta a les Rambles. Estava treballant al Palau Güell, en un torn que no era el seu habitual. «Quan ens van dir que hi havia un atemptat a la Rambla, ens vam quedar tots de pedra», deia.

Va ser gràcies a un missatge de la seva mare que va saber que s'havia produït un atropellament massiu. «Vaig mirar per la finestra, i vaig veure com tothom corria desesperadament», explicava afegint que «va ser espantós». Margalef va quedar-se, junt amb la resta de treballadors i visitants, confinada durant algunes hores.

«No he dormit gens» deia un altre dels testimonis, Carme Borràs, que estava treballant uns carrers més avall d'on hi va haver l'atemptat, recordant el que va veure la tarda de dijous. «Quan vaig sortir a la porta del bar, vaig veure centenars de persones corrent i cridant. Era caòtic», relatava.

El calero Marc Clavaguera es trobava al passeig Marítim de Cambrils just quan va tenir lloc l'intent d'atemptat. «La gent va començar a córrer, dient que hi havia algú amb una pistola. En aquell moment, no saps que penses», comentava. Ell va aconseguir refugiar-se dins del bar que era amb uns companys, fins que va poder marxar del lloc.


Tres dies de dol oficial


L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar es va sumar als tres dies de dol amb motiu dels atemptats terroristes. D'aquesta manera, les banderes van estar onejant a mig pal fins diumenge, i la majoria dels actes festius van quedar suspesos. Només es va mantenir l'Alguer Music Festival programat per dissabte a la nit.

Durant l'esdeveniment, es van fer mostres de dol a les víctimes dels atemptats i familiars fent visible el cartell #NoTincPor. Una iniciativa sorgida dels mateixos grups de música: Muto, Paco Enlaluna, Nautilus i Sofregit; que van oferir una vetllada musical amb la sorra als peus a la platja de l'Alguer.


respostes a "L'Ametlla de Mar se solidaritza amb les víctime..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 705,09 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 45
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007