Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Satisfacció del sector

20 . Nov, 2012 a les 13:22
per otomas a La notícia del dia
2332 reproduccions
La Reunió de la Comissió de l'ICCAT, Comissió Internacional per a la Conservació de la Tonyina a l'Atlàntic Nord, organisme del qual depenen els estocs de tonyina roja del Mediterrani, va finalitzar dilluns, 19 de novembre, a Agadir amb resultats satisfactoris pel sector tonyinaire català.
Tot i que l'increment de la quota pesquera  ha quedat en un gest més simbòlic que en una altra cosa. I és que s'ha incrementat només 500 tones, passant de les 12.900 actuals a les 13.400. Aquest increment suposarà un augment simbòlic de vint-i-vuit tones a repartir entre les sis barques d'encerclament de la Cala. Un canvi que s'aplicarà al període de pesca  de l'any vinent.
D'altra banda, el Grup Balfegó, i el sector en general, porten anys invertint en diversos estudis que demostren la necessitat d'endarrerir la campanya de pesca ja que, segons el sector, coincideix en l'època de reproducció de l'espècie. Finalment, s'ha aconseguit endarrerir deu dies, dels quinze que demanava el sector. Per tant, els pesquers estan autoritzats a capturar la tonyina roja entre el 26 de maig i el 24 de juny a partir de l'any vinent. Aquesta nova periodificació, segons el Grup Balfegó, no només permetrà afavorir la procreació i conservació de l'espècie, sinó també a l'hora de reduir costos per al sector pesquer. I és que segons el grup tonyinaire calero si es pesca en un període de previsions climatològiques millors, es complirà més ràpid amb la quota i, com a conseqüència, es reduiran costos.
"La valoració de la reunió és molt positiva ja que una de les nostres grans reivindicacions, el desplaçament del període de pesca, s'ha aconseguit. Per tant, des d'aquest aspecte les conclusions de la reunió són positives. Potser la part més negativa que hem de valorar és que el Comitè Científic sempre parla amb incertesa, ens parla d'esforç i prudència. Però, fins quan els pescadors hauran d'esperar per tornar a pescar les quotes del 2007i 2008?", valora des del Grup Balfegó, Juan Serrano.

Per la seva part, l'organització ecologista WWF, considera que el TAC aprovat, la quota de pesca, "no incrementa les quotes de pesca a nivells insostenibles" i dóna a l'espècie una oportunitat "per recuperar-se totalment a l'Atlàntic Oriental i el Mediterrani".


respostes a "Satisfacció del sector"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 735,89 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 50
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007