Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La patronal pesquera espanyola reclama que es puguin pescar fins a 30.000 tones de tonyines l'any vinent

14 . Nov, 2016 a les 14:45
per drodriguez a La notícia del dia
1447 reproduccions
La patronal pesquera espanyola, CEPESCA, reclamarà un increment de quotes de la tonyina roja perquè es puguin pescar 30.000 tones l'any vinent. És la petició que presentarà a la cimera de la Comissió Internacional per a la Conservació de la Tonyina de l'Atlàntic, l'ICCAT, que comença aquest dilluns a Portugal. Segons la patronal, la proposta ve avalada per la recuperació de l'espècie constatada en els darrers estudis científics.

Però el principal grup tonyinaire català, el Grup Balfegó, no creu que s'accepti la petició. El director general del grup, Juan Serrano, ha explicat que demanen el màxim que es pot demanar, 30.000 tones, però ha dit que són conscients que se sortirà de la reunió amb 24.000 tones per a l'any vinent, és a dir, amb el 20% d'increment pactat fa dos anys.

El gerent del grup tonyinaire calero també ha considerat que «seria estrany» que les parts contractants d'ICCAT «no seguissin les recomanacions del comitè científic». Tot i això, des del Grup Balfegó defensen un ràpid augment del total de captures admeses en considerar que l'espècie és abundant, una idea que veuen provada amb el fet que en les darreres campanyes han pescat la seva quota amb només entre un o cinc dies.

Fa dos anys es va aprovar una pujada del 20% de les quotes durant tres anys consecutius. Enguany no hi haurà una valoració de l'estoc de l'espècie, sinó una simple actualització de dades per part del comitè científic que seran presentades quan comenci el ple de l'assemblea d'ICCAT, que s'ha de celebrar aquesta setmana. En aquesta línia, s'explicaran quines dades s'han actualitzat i, segons Serrano, els científics suggeriran als membres de les assemblees que no es prenguin decisions en relació al TAC fins que no hi hagi una nova avaluació l'any vinent, prevista a la tardor del 2017.


respostes a "La patronal pesquera espanyola reclama que es p..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 703,73 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 141
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007