Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Ple de l'Ajuntament

01 . Ago, 2014 a les 13:36
per fcallau a Plens
2229 reproduccions
Ple de tràmit i suport a l'acord territorial sobre l'autovia A-7
En l'apartat de control i fiscalització dels òrgans de govern es va arrossegar el tema Efial del Consell d'Administració de La Cala Gestió celebrat abans.

L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar va celebrar aquest dijous dia 31 de juliol a la tarda, Sessió Ordinària del Ple de l'Ajuntament amb un total de 10 punts a l'ordre del dia, tot i que finalment el punt número 4 que feia referència a l'aprovació provisional de la modificació puntual del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal en l'àmbit del sector Sant Jordi Bosc, es va deixar damunt de la taula.
Així, entre els punts debatuts, destaquem l'aprovació ,amb les abstencions del PSC i ERC, de la modificació de determinats continguts de l'ordenança general número 4 de circulació de vianants i vehicles, la qual cosa permetrà l'actualització de diversos conceptes sobre les infraccions.
A més, el Ple va aprovar per unanimitat l'acord entre l'Ajuntament i el registrador titular del Registre de la Propietat de Tortosa a efectes de la comunicació prevista en l'article 254.5 de la Llei Hipotecària, unanimitat que també es va donar en l'aprovació de la proposta d'acord sobre la autovia A-7 on s'insta a la Ministra de Foment que respecti l'acord de 2005 al que van arribar tots els partits polítics ebrencs, els ajuntaments i la Delegació del Govern de la Generalitat sobre una proposta consensuada dels trams La Jana-El Perelló i el subtram El Perelló-l'Hospitalet de l'Infant al seu pas per l'Ametlla de Mar, instant al Ministeri  que s'executin les obres de forma immediata, a més de demanar la gratuïtat de l'autopista AP-7 per als vehicles que entrin i surtin entre els peatges de Vinaròs-Ulldecona-Alcanar i els de l'Hospitalet de l'Infant-Móra d'Ebre, mentre no s'inicien les obres.
En el transcurs del Ple es va donar compte, com és preceptiu cada trimestre, del Seguiment del Pla d'Ajust  i de la llei de Morositat del 2n trimestre de 2014, tot i que el tema que més interès va despertar per part dels partits de l'oposició va arribar en els punts de control i fiscalització dels òrgans de govern i va fer referència a la reunió del Consell d'Administració de La Cala Gestió en la que es va prendre la decisió de prescindir dels serveis de la Consultora Efial.
En aquest sentit, el portaveu d'ERC Jordi Gaseni va felicitar de la decisió que sobre Efial s'havia pres a La Cala Gestió, però va demanar una reflexió a l'alcalde. Segons Jordi gaseni, "l'alcalde ens ha comunicat que Efial no continuarà amb naltros. Aquesta és una cosa que naltros demanàvem des de fa temps des de l'oposició i ara l'alcalde ha tingut el coratge de fer-ho. Ara li demanem que faci una reflexió profunda de si ell té responsabilitats en la gestió de tenir aquesta empresa que ara està tant en dubte, gestionant l'esdevenir del nostre poble".
Antonio Espuny, portaveu del PSC, va demanar comportaments més democràtics a l'alcalde i li va carregar la responsabilitat del que considera una mala gestió, i va afegir que, "destaco la unanimitat de tots els grups de l'oposició demanant a l'alcalde comportaments més democràtics i que quan faci afirmacions a nivell personal, que doni torn de rèplica per poder-nos defensar de les seves afirmacions. El més important, però, s'ha donat a La Cala Gestió amb la decisió de rescindir els serveis d'Efial, l'empresa que darrerament ha sortit als mitjans de comunicació. No hem de culpar de tota la situació econòmica a un mal gerent, sinó a un mal president i aquest és Andreu Martí".
Per la seva part el PP, en paraules del seu portaveu Joan Font, es va mostrar crític amb l'argumentari de l'equip de govern respecte al tema Efial i es va felicitar pel suport a l'acord del traçat de l'autovia A-7, explicant que, "respecte a la rescissió del contracte a l'empresa Efial, creiem que han fet bé, però l'explicació no ha estat molt convincent, ja que si  els resultats de la gestió han estat tan bons perquè se'ls hi rescindeix el contracte? Naltros entenem que ha estat per pura imatge. També per unanimitat hem aprovat un tema pendent de l'any 2005 sobre la A-7. Entenem que més enllà  que tots els pobles tenen els seus problemes sobre el traçat, estaria bé que en aquestes terres que som el cul del sac de totes les administracions, almenys aconseguim que l'autopista sigui gratuïta".
En la mateixa línia respecte a l'acord de la A-7 es va manifestar el portaveu de CiU, Antoni Montagut, que va insistir que, "demanem d'una vegada per totes que es posi en marxa el tram de l'autovia entre La Jana i el Perelló, que s'iniciïn les obres una vegada fets els estudis pertinents. També traslladem al Ministeri  la necessitat  que mentre no comencin les obres, hagi gratuïtat a l'autopista per a totes les persones de les Terres de l'Ebre que entren entre l'Hospitalet i Ulldecona. Que mentre no tenim una via ràpida, puguem tenir la gratuïtat de l'autopista i no tenir el greuge comparatiu que tenim respecte a d'altres territoris".


respostes a "Ple de l'Ajuntament"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 769,01 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007