Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El consistori aprova la verificació del text refós del POUM de l'Ametlla de Mar

23 . Jun, 2010 a les 15:07 | 00:04:40
per gfigueres a La notícia del dia
2916 reproduccions
Dimarts 22 de juny va tenir lloc una reunió extraordinària del Ple de l'ajuntament en la que es van tractar vuit punts diferents en l'ordre del dia dels que tres destacaven en especial per la seva rellevància i el debat posterior que van crear. El més important, l'aprovació de la verificació del Text Refós del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal de l'Ametlla de Mar amb els set vots a favor de l'equip de govern, el vot del PP i els vots en contra de socialistes i republicans.

Últim pas
Respecte a aquest punt el portaveu governamental, Antoni Montagut, espera que sigui l'últim pas que hagi de fer el consistori abans que la Comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre (CUTE) verifiqui el text refós del nou POUM de l'Ametlla de Mar. "Ara toca enviar el text a la CUTE, el verifiqui, procedeixi a la seva publicació i a partir d'aquí ja tindrem el pla general aprovat. És una fita molt important per al poble perquè ens donarà més claredat de la que hi ha avui en totes les qüestions urbanístiques". El portaveu governamental va destacar el començament de l'expedient d'expropiació inicial del solar de la Cova Gran que ha de donar continuïtat al passeig que tenim des de la plaça del Dofí fins a Cala Joanet. 

El sí popular
Ricardo Llaó, regidor popular, va dir sí al text refós del POUM que esperen estigui aprovat definitivament al setembre. "Esperem que amb el curs que comença al setembre el pla general estigui aprovat definitivament i més havent participat de forma tan activa com ho hem fet i havent recollit l'equip de govern moltes de les propostes del grup popular". En canvi, Llaó no va veure amb bons ulls la tercera modificació de crèdit del pressupost de 2010, aprovada inicialment només amb els vots a favor de l'equip de govern, perquè, explicava, només recull l'augment de la despesa corrent. Aquesta puja en 95.400 euros que es financen amb el romanent de tresoreria.
No socialista i no republicà
Els socialistes també esperen que l'equip de govern presenti el text refós del pla general, al que van votar en contra. Antonio Espuny comentava que "esperem que sigui l'última vegada ens posi aquest pla pel davant. Hem votat en contra perquè hi ha zones de les nostres costes que no s'han defensat suficientment. I ha estat Urbanisme el que ha ficat damunt la taula la protecció de Port Olivet". Tampoc van estar d'acord amb la modificació pressupostària perquè, diuen, incideix en augmentar la despesa a partir d'un diners que no existeixen. Els republicans, per la seva banda, també van votar en contra del text refós perquè, diu Jordi Gaseni, "hem perdut molt de quan es va començar el pla general. Una de les motivacions amb les que van començar era preservar la costa i no ho hem complit amb la força que ho hauríem d'haver fet. Tot això ha desembocat en una necessitat que s'ha creat des de l'ajuntament per cobrir el finançament d'una maquinària molt potent que necessita de tot aquest pla general que ve amb convenis i amb acords econòmics. I això és el que no els deixa fer una revisió del pla general tal com es va iniciar".

Un altre punt comentat
Un altre punt molt comentat va ser el de la modificació de l'acord plenari de 22/6/2010 sobre reconeixement de dedicacions, fixació de retribucions i fixació d'indemnitzacions per assistències i especial dedicació. Montagut va destacar al respecte la rebaixa del sou de la classe política en un 10% atenent a que a tots els treballadors de les institucions se'ls ha baixat el sou per decret llei en un 5%. En aquest punt l'oposició no va estar d'acord. Socialistes i republicans van coincidir en que troben excessius els sous de l'alcalde, d'alguns regidors i dels directius de La Cala Gestió, que fa temps que se'ls hauríem d'haver reduït, i no ara que justament arriben les eleccions, es faci aquest pas. Sobretot, matisaven, tenint en compte que hi ha treballadors de l'ajuntament que no cobren les hores extra.


respostes a "El consistori aprova la verificació del text re..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

Compartir






Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 736,23 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 61
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007