Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Desacord pels sous

07 . Jul, 2015 a les 13:46
per fcallau a La notícia del dia
1937 reproduccions
Els sous dels regidors, punt de desacord d'una primera Sessió Plenària de tràmit

Mentre l'oposició retreu que l'equip de govern no s'ha reduït el sou un 50% tal com ERC va prometre durant la campanya electoral, sinó que se l'ha augmentat, l'equip de govern ho justifica amb un estalvi del 35% respecte a les remuneracions de l'anterior legislatura.

Divendres passat va tenir lloc una reunió Extraordinària del Ple de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, el primer ple des de la Sessió d'Investidura del nou Ajuntament sortit de les eleccions municipals del 24 de maig.
Un ple de tràmit en el que es van aprovar les dedicacions, retribucions i indemnitzacions per assistències dels regidors, així com els nomenaments a càrrecs, responsabilitats i representacions en els diferents ens, organismes i institucions.
Després de repassar els nomenaments de tinents d'alcalde, membres de la comissió de govern i l'establiment del cartipàs municipal, es va aprovar la delegació de competències de president de La Cala Gestió a Antonio Espuny i de la Fundació Privada Martí Castro a Vicent Llaó.
A més, es va acordar fixar la periodicitat de les sessions del ple a una sessió cada dos mesos, proposant que aquestes tinguin lloc la segona quinzena dels mesos senars els dissabtes a les 10 del matí, punt que fou aprovat amb els vots de l'equip de govern format per ERC i Compromís per la Cala, també per la Plataforma Calera i les abstencions de CiU que va demanar que es busqués una alternativa als dissabtes al matí.
També es va fixar la periodicitat de les sessions ordinàries de la Junta de Govern i les comissions informatives, així com els membres de la Comissió Especial de Comptes, punts que foren aprovats per unanimitat.
On no hi va haver acord fou en l'aprovació de dedicacions i retribucions als regidors que van quedar establerts de la següent manera :
Hi haurà dos dedicacions exclusives a l'equip de govern, que seran la de l'alcalde Jordi Gaseni, amb un sou mensual de2.400 € bruts, que equivalen a 1.800 € nets, i Antonio Espuny, amb un sou de 2.100 € bruts que resulten 1.600 € bruts.
Pel que fa a les dedicacions parcials, els regidors Maite Puell, Joan Manuel Tello, Vicent Llaó i Maria Marsal tindran una retribució de 800 € bruts mensuals que equivalen a 670 € nets.
Pel que fa a les indemnitzacions per assistències dels regidors, es va fixar una quantitat de 350 € per assistència, que també serà el màxim mensual.
En aquest sentit, tant el regidor de la Plataforma Calera Joan Font, com el de CiU Joan Pere Gómez van requerir una explicació al govern del perquè no s'havia complit la promesa electoral de reduir-se el sou al 50%.
Joan Pere Gómez va explicar que se sentia enganyat, ja que no només no s'havien reduït el sou, sinó que l'actual alcalde cobraria més que l'anterior. Segons Joan Pere Gómez  "naltros ens sentim un pèl enganyats, ja que en campanya electoral tant verbalment com per escrit ERC havia dit que cobraria el  50% del sou de l'alcalde, i no només no cobrarà el 50% sinó que  s'han apujat el sou. Ara cobraran 2.400 € amb catorze pagues i, per tant, el compromís per la honradesa que ERC havia dit ha quedat en paper mullat en el primer ple. El mateix Antonio Espuny ja ha dit que els programes electorals moltes vegades no es compleixen. Naltros pensàvem que eren gent més seriosa i que el compromís per la honradesa el complirien i al primer ple ja aproven un sou de 2.400 € i catorze pagues a l'alcalde, molt més del que cobrava l'alcalde abans".
Per la seva part, Marta Font, tot i que el seu grup havia requerit explicacions durant les intervencions, va destacar però l'estalvi en el conjunt de retribucions. Segons Font, "avui ha estat el primer ple de tràmit després de la constitució del nou Ajuntament i el que destaquem des de Plataforma Calera és l'estalvi de 51.000 € que tindrem en les retribucions dels regidors. Seguirem treballant per garantir el benestar de tots els caleros i caleres".
Antonio Espuny de Compromís per la Cala va explicar que entenia que eren les retribucions adequades a la situació actual de l'Ajuntament i destacava l'estalvi del 35% en les mateixes. Segons Espuny, "hem intentat que aquestes remuneracions siguin les més ajustades a la situació actual de l'Ajuntament. Tot i així suposa un estalvi de més d'un 35% respecte a l'anterior mandat i d'un 50% respecte al mandat en el que va estar el regidor Joan Pere Gómez governant. Els mateixos grups de l'oposició han reconegut que, tot i que no s'ha pogut complir amb la promesa d'ERC, són sous normals i correctes pel treball que s'ha  de desenvolupar".
Per la seva part Maite Puell, portaveu d'ERC,  va reconèixer com també ho va fer l'alcalde Jordi Gaseni durant la intervenció, que poder havien estat una mica atrevits al prometre reduccions del 50% en els sous, però va destacar l'estalvi respecte a anteriors legislatures. Segons Puell, "la transparència i l'honradesa l'ha tingut el senyor Jordi Gaseni al reconèixer que al comprometre'ns a una rebaixa del 50% del salari va ser una mica atrevit. En relació a l'anterior junta de govern correspon un estalvi del 35% acreditat documentalment i en relació a l'última junta on va participar l'actual cap de la llista de CiU va ser d'un 53%. En quant a l'elecció de membres s'ha seguit el tarannà de les anteriors juntes. A més, han estat avisats telefònicament i se'ls ha visitat personalment per part de l'alcalde. En quant al dia de les sessions de ple, el dissabte és un dia laborable i no s'ha obviar que cobren per assistència".
El punt fou aprovat amb els vots a favor d'ERC, Compromís per La Cala i Plataforma Calera i les abstencions de CiU.
Pel que fa a la resta de punts, es va nomenar a Jordi Gaseni com a representant municipal al consorci Localred, al Consorci d'aigües de Tarragona, al Grup d'Acció Local Litoral i al Consorci de Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià, a més de president de La Cala Serveis Municipals.
En el transcurs del Ple també es van nomenar els membres municipals a la Fundació Privada Martí Castro, i a Vicent Llaó i Fátima Hidalgo com a representants a l'Associació per a la Música de les Terres de l'Ebre.


respostes a "Desacord pels sous"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir






Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 708,49 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 136
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007