Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Ajuntament aprova en plenari l'aval que ajudarà als ciutadans a poder aconseguir finançament per obtenir un pis al Carrer Goya

21 . Jul, 2010 a les 13:24 | 00:05:16
per gfigueres a La notícia del dia
2201 reproduccions
Aquest aval es divideix en dues operacions, una pòlissa de crèdit i una de tresoreria. La pòlissa de crèdit de 500.000 euros s'acaba el 31 de desembre. Aquesta operació de crèdit està destinada a l'aval dels pisos del carrer Goya. Actualment, hi ha molts ciutadans que estan interessats però les entitats bancàries demanen la garantia d'un aval de l'Ajuntament per tal d'accedir a finançar els pisos com a requisit. Aquesta pòlissa és de set anys on des del consistori calero s'espera poder vendre aquests pisos de protecció oficial i, per tant, recuperar els diners. D'altra banda, part de la pòlissa de tresoreria de prop de dos milions d'euros anirà destinada a part de les obres de reparcel·lació de la urbanització Roques Daurades, al polígon 2 de Sant Jordi d'Alfama i a Tres Cales segona fase. En aquest cas els propietaris posteriorment hauran de retornar els diners a l'Ajuntament.

"L'operació de crèdit que té com aval els pisos del carrer Goya es realitza ja que hi ha circumstàncies que hi ha gent que s'interessa per pisos va a bancs i caixes i malgrat tenir una nòmina no els hi donen el crèdit ja que els demanen més avals. Per tant, tal com estava previst, cal que la Cala Gestió demani un crèdit i l'Ajuntament cal que l'avali perquè és una de les condicions que fiquen les entitats bancàries que es van oferir a donar finançament als interessats en els pisos. Això és per un plaç de set anys i entenem que en aquests set anys hi haurà possibilitat d'anar venent els pisos del carrer Goya. D'altra banda, part del crèdit destinat a reparcel·lació i obres a urbanitzacions, més endavant, el retornaran els veïns. Per tant, són inversions segures i no s'ha de crear alarmisme", va explicar Antoni Montagut, portaveu de CIU.

Per la seva part el PSC va considerar arriscada i precipitada l'operació. "Aquest és un ple que ha continuat amb la tònica de presentar-nos propostes d'endeutament per aquest Ajuntament, estem parlant de 9.100.000 euros,. i , realment, entre la piscina, si es porta a terme la residència i si hem de pagar l'aparcament ja estarem parlant de més de vint milions d'euros que són un deute de manera directa o indirecta de l'Ajuntament i que acabarem pagant tots", va subratllar Espuny.

Des d'ERC es creu que aquesta operació apropa el consistori a un 80% d'endeutament. "Ens proposen més crèdits que no es pagaran fins d'aquí un any i, per tant, els haurà d'assumir el proper govern de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar. D'aquesta manera s'arribarà a prop del 80% d'endeutament. Estem parlant de molts diners sense comptar la piscina, la residència o l'aparcament que encara no sabem com es pagarà.", va explicar Gaseni.

També, és va introduir com a punt d'urgència la moció a través de la qual l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar insta al Parlament de Catalunya a poder tirar endavant el referèndum per la independència i que ratifica el posicionament en contra de la sentència de l'Estatut del Tribunal Constitucional. La moció va ser aprovada per CiU, ERC i PSC. El PP va votar en contra.

Ricardo Llaó, portaveu del PP: "s'han posat sobre la taula qüestions de caràcter identitari que, evidentment, no compartim i molt menys que sigui urgent a ple estiu en un entorn econòmic tocat, en un estiu que és més dolent que els altres i que el que cal és actuar per ajudar als empresaris locals a tirar endavant els seus negocis".

D'altra banda, es van tractar altres punts com l'adscripció del bé de domini públic municipal "Aparcament subterrani Escoles Velles" en favor de l'Entitat Pública Empresarial La Cala Gestió que es va aprovar amb els vots de CIU i PP, i l'abstenció de socialistes i republicans.


respostes a "L'Ajuntament aprova en plenari l'aval que ajuda..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir






Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 751,59 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007