Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Ajuntament aprova el marc pressupostari 2013-2016 i el Pla de Sanejament financer 2013-2018

31 . Mai, 2013 a les 13:44
per gfigueres a Plens
2584 reproduccions
D'altra banda, s'ha aprovat la concertació d'una operació de préstec a llarg termini per refinançament d'un import d'un milió i mig d'euros destinada a la cancel·lació d'una operació vigent de la Cala Gestió. Un punt aprovat amb el vot positiu de CiU i el negatiu de l'oposició.

Al ple que va tenir lloc aquest dijous es va aprovar el marc pressupostari de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar 2013-2016 amb els vots a favor de CiU, el vot negatiu del PSC i ERC, i l'abstenció del PP. Aquest marc pressupostari és un requeriment del Govern espanyol adjunt al crèdit per pagar als proveïdors facilitat als ajuntaments a través del Decret Rajoy. D'altra banda, s'ha aprovat el Pla de Sanejament financer 2013-2018 requerit per la Generalitat. Aquest punt s'ha aprovat amb el vot positiu de CiU, el vot negatiu del PSC i ERC i l'abstenció del PP. A més, s'ha aprovat la concertació d'una operació de préstec a llarg termini per refinançament d'un import d'un milió i mig d'euros; destinada a la cancel·lació d'una operació vigent de la Cala Gestió. Un punt aprovat amb el vot positiu de CiU i el negatiu de l'oposició.
"L'oposició posa com exemple l'article del Diari de Tarragona que nombra l'Ametlla de Mar com el municipi amb més endeutament per habitant de la província. Bé, si fem els números dividint l'endeutament per nombre d'empadronats són correctes. Però, perquè no es té en compte la inversió de 32.418.000 euros durant l'acció del Govern durant aquets darreres vuit anys?  A més, el municipi avui compta amb actius com el complex esportiu, el camp de futbol, la residència i  l'aparcament", subratlla Antoni Montagut, portaveu del Govern.
Joan Font, és el portaveu del PP: "per tal de combatre l'endeutament que té l'Ajuntament amb els bancs que puja 17.716.000 euros s'ha de fer per norma de llei un Pla de Sanejament per reduir aquest deute durant cinc anys. El nostre grup municipal ha proposat cinc mesures clau per poder reduir l'endeutament i fer front a la càrrega financera que tenim. També vàrem mostrar la nostra disconformitat al refinançament d'un crèdit d'un milió i mig d'euros de la Cala Gestió perquè les condicions són més negatives ara que fa dos anys quan es va fer el crèdit per dos milions d'euros".
"En aquest ple s'ha aprovat un Pla de Sanejament on nosaltres hem votat en contra perquè no s'ha posat tot el deute real sobre la taula. Difícilment es pot complir un Pla de Sanejament quan amagues el 50% de la deute que tens. Hi ha més de 15 milions d'euros en deute que no es posa sobre la taula. No es podrà complir ni el Pla ni l'Ajuntament podrà sortir del forat econòmic que l'equip de Govern ha fet", subratlla Antonio Espuny, és el portaveu del PSC
Jordi Gaseni des d'ERC: "l'equip de Govern ha aprovat el Pla de Sanejament  al qual nosaltres hem votat en contra. Som el primer poble de els Terres de l'Ebre en endeutament per habitant i el segon de la província segons hem vist publicat a la premsa. Juguem a la Champions de l'endeutament amb un 150% d'endeutament sobre els pressupostos. Si l'Ajuntament fos una empresa privada estaríem tots acomiadats".
Una altre dels punts destacats és l'aprovació per unanimitat de l'ordenança general número 11 que regula l'acampada lliure al municipi.  És renova d'aquesta manera la darrera ordenança amb data del 1995.


respostes a "L'Ajuntament aprova el marc pressupostari 2013-..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

ple

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 755,10 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007