Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El ple de l'ajuntament aprova la moció per a les consultes populars

20 . Nov, 2009 a les 15:09
2784 reproduccions
Dilluns 16 de novembre va tenir lloc una reunió ordinària del ple de l'ajuntament de l'Ametlla de Mar en la que es van tractar els 13 punts que hi havia en l'ordre del dia dels que destaca la proposta d'acord presentada per ERC de Catalunya relativa a les consultes populars municipals per la independència i els dos punts introduïts de manera urgent en l'ordre del dia relatius a la modificació del pressupost de 2009 i a la concertació d'una operació de préstec a llarg termini per un import d'1.200.000 euros destinada al finançament de diferents inversions de l'exercici 2009.

Dret del poble
Sobre les consultes populars, Antoni Montagut, portaveu del govern, va dir que és un dret del poble el poder dir la seva. "Nosaltres com a ajuntament hem posat en pràctica aquest dret, ja hem fet les consultes populars que hem considerat quan era oportú i entenem que aquest dret es pot exercir en el moment que calgui". Però per a Montagut hi havia molts temes a destacar en aquest ple com la modificació de l'ordenança per a l'arranjament de façanes, una nova subvenció per actuar sobre urbanitzacions amb dèficits històrics i diferents encàrrecs de gestió d'obres a la Cala Gestió com ara el centre de rehabilitació o la façana marítima. També va destacar l'encàrrec a aquesta entitat municipal d'un estudi sobre la normativa que regula la instal·lació d'infraestructures eòliques davant l'hipotètica possibilitat que tan empreses com particulars en sol·licitin la seva instal·lació en un futur. Pel que fa a la polèmica pòlissa de crèdit va dir que ja estava previst que s'introdueix quan es va fer el pressupost inicial.

No res important
L'acord sobre les consultes populars va ser aprovat amb els vots a favor de CIU i ERC, abstenint-se socialistes i negant-lo el Partit Popular que va restar importància a aquesta qüestió donant prioritat de nou a les qüestions econòmiques. Ricardo Llaó va dir que "un cop més el consistori fa una operació de crèdit d'1.200.000 euros. Creiem que aquest camí, el camí de l'endeutament, no és el camí que ha de seguir el govern municipal". Val a dir que l'aprovació inicial de la modificació del pressupost d'enguany i l'aprovació del crèdit per un import d'1.200.000 euros es va aprovar amb els vots a favor del govern i els vots en contra de l'oposició en bloc.

Quarta modificació
Maria Marsal, regidora socialista, destacava com a molts negatives la quarta modificació pressupostària i la nova pòlissa de crèdit perquè, al final, els que paguen són els ciutadans en forma de més impostos. "Hem vist una vegada més com s'endeuta l'ajuntament . Han fet una quarta modificació pressupostària i a més una pòlissa de crèdit d'1.200.000 euros perquè no hi ha prous diners per fer front a tantes despeses. Ens tocarà als ciutadans pagar-los com ha passat amb els diners de l'aigua que ara hem de pagar en forma d'uns rebuts d'aquest servei abusius".

Satisfacció republicana
Jordi Gaseni, portaveu d'Esquerra, es mostrava satisfet pel fet que s'hagués aprovat la moció sobre la possibilitat que entitats i associacions presentessin mocions sobre les consultes populars. "Al plenari d'avui hi ha hagut dos punts importants. Un, el de les consultes. Finalment s'ha pogut aprovar la moció presentada pel nostre partit. I, d'altra, una qüestió greu. Seguim endeutant-nos. Estem arribant a uns nivells que l'ajuntament diu que hi arriben altres administracions però no tenen en comte que les altres són molt més grans". Tanmateix, pel que fa al tema de l'endeutament Gaseni va demanar responsabilitat i eficàcia en la seva gestió.


respostes a "El ple de l'ajuntament aprova la moció per a le..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir






Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 972,79 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 83
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007