Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Ple 31 de gener

13 . Feb, 2012 a les 11:28 | 00:07:22
per gfigueres a La notícia del dia
1928 reproduccions
L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar va aprovar el dia 31 de gener, un pressupost per a l'exercici econòmic 2012 de 11.008.261euros, el que suposa una reducció del 10'39% respecte al de l'any 2011. L'equip de govern de CiU va treure endavant la seva previsió pressupostaria per aquest any amb els seus vots a favor i en contra dels tres partits de l'oposició, PP, ERC i PSC.

El pressupost aprovat, contempla en quant a les despeses més destacades, destinar 4.408.566 d'euros al capítol de personal, la qual cosa suposa una reducció d'un any a l'altre, del 8'48%, i una lleugera reducció de la despesa corrent, que pujarà a 4.196.000 d'euros, mentre que altres 800.000 d'euros es destinaran a cobrir crèdits i interessos bancaris.

En quant a les inversions previstes, aquest any es contemplen 609.000 d'euros, entre les que destaquen 153.000 euros de les actuacions contemplades en el Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya que es destinaran a la millora de pluvials i arranjament del tram final del carrer Sant Joan, les escaletes de l'àngel i la Plaça del Canó, i 125.000 d'euros a la reposició de contenidors soterrats.

Pel que fa als ingressos, es preveu l'ingrés de 4.323.759 euros corresponent a la partida d'IBI i altres impostos, 112.000 d'euros corresponents a l'impost de construcció i llicències d'obres, notablement inferior als 300.000 d'euros pressupostats l'any 2011, 3.403.000 d'euros corresponents a taxes i 2.510.093 euros corresponents a tributs de l'estat i Generalitat, que serà un 9'5% inferior a l'any anterior.

El pressupost també contempla una operació de crèdit de 540.000 d'euros.

Segons Antoni Montagut, portaveu del govern municipal, "bàsicament es un pressupost auster, que suposa una reducció de més del 10% respecte al de l'any passat, i que entenem real en una previsió d'ingressos ajustada i prudent, i hem ajustat les despeses a la previsió d'ingressos. Això fa que al llarg d'aquest any tindrem la feina de portar a terme un rigor pressupostari extrem per poder portar el pressupost a bon port. Aquest pressupost no es més que un reflex de la situació que vivim, sense deixar de donar els serveis que entenem prioritaris, però dimensionats en conceptes com el personal o a despesa a la realitat existent".

Per la seva part, Antonio Espuny, portaveu del Grup Municipal del PSC, va explicar que, "ha quedat pales el que hem estat dient aquests últims quatre anys, que es que l'Ajuntament ha gastat més del degut. Ara ja sabem que el deute de l'Ajuntament passa dels 20 milions d'euros de deute entre l'Ajuntament i La Cala Gestió, i ara amb la pujada d'impostos no mantindrem els serveis, sinó pagarem l'endeutament acumulat aquests darrers quatre anys".

Jordi Gaseni, portaveu d'ERC, va justificar el seu vot contrari argumentant que, "són uns pressupostos plens de retallades fruits de la mala gestió dels darrers anys i d'un mal govern. Ara per exemple ens trobem inexplicablement amb que treuen els ajuts als llibres i tot això havent pujat l'IBI un 37% que ens el trobarem a l'estiu i si en tot això no n'hi ha prou, el govern del PP ens ho apujarà un 10% més. Es tot un desconcert, ja que els pressupostos es poden fer d'una altra manera".

El portaveu del Grup municipal del PP, va explicar que, "veiem una part positiva, que es un pressupost real i ajustat i ens ham donat tota la informació que hem demanat. Naltros l'hem treballat molt i fins i tot se'ns han acceptat propostes que hem fet naltros en un pla alternatiu que tenim, però finalment, ens hem allunyat de l'abstenció al no posar-nos d'acord amb l'acomiadament de dos persones de la policia local, ja que per a naltros es fonamental i molt important mantenir el nivell en àrees com la seguretat ciutadana, l'educació i la sanitat".

Després d'aquestes xifres i si es compleix amb el pressupost aprovat, els comptes municipals passaran a tenir un rati d'endeutament del 70'78% i un estalvi net de 1.582 d'euros.

Al mateix temps, també es va aprovar el pressupost de les dos Entitats Publiques Empresarials, La Cala Gestió amb 22.294.236 d'euros i La Cala Serveis Municipals, que aglutina les àrees de Cultura, Esports, Turisme i Comunicació, amb 792.620 d'euros.

Pel que fa a La Cala Gestió, alguns dels seus objectius inversors són : Execució urbanística de diversos àmbits d'actuació:

· Continuació i finalització de les obres d'urbanització del sector, del sector Tres Cales 2ª Fase àmbit costaner i del sector Sant Jordi d'Alfama Polígon 2.

· Inici de les obres en el sector Sant Jordi d'Alfama Polígon 1.

· Inversions en varis carrers (pluvials carrer de l'Àngel) i millores vàries en l'urbanització Calafat, sempre i quan existeixi el finançament corresponent.

· Inversions en pavimentació i reparació carrers Tres Cales sempre i quan existeixi el finançament corresponent.

La resta d'actuacions emmarcades dintre del pressupost d'inversió per a l'exercici 2012 com ara els Pisos carrer Goya, el Complex Esportiu, el Centre Multicultural i l'Aparcament, corresponen a inversions ja realitzades però degut al canvi de finançament es mostra a títol informatiu.

En el transcurs del mateix Ple es va aprovar definitivament el canvi en la forma de gestió dels serveis de Cultura, Turisme i Mitjans de Comunicació municipals, l'extinció dels organismes autònoms dels patronats i la seva integració a l'EPE La Cala Serveis Municipals SL.

Per últim també es va aprovar la modificació de la plantilla orgànica de personal per a l'any 2012, on l'Ajuntament va donar a conèixer l'amortització i per tant reducció de dos places interines al cos de la Policia Local, argumentant que la coordinació de la Policia Local i els Mossos d'esquadra i la propera construcció d'una caserna de la policia autonòmica a la població, cobrien aquestes necessitats.

L'Ajuntament es va adherir per unanimitat a l'Associació de Municipis per la Independència.


respostes a "Ple 31 de gener"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 749,60 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 103
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007