Màx: º C, mín: º C

En directe

Tu tries amb amb Fini Llaó

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Ajuntament de l'Ametla de Mar redueix un 12,18% el pressupost per al 2011

29 . Des, 2010 a les 10:21 | 00:07:09
per gfigueres a La notícia del dia
2681 reproduccions
L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar va aprovar el dia 24 de desembre, hores abans de la nit de Nadal, el nou pressupost per a l'any 2011. El pressupost serà de 12.285.204,17 euros i és el 12,18 inferior al d'aquest any 2010. Entre els trets més destacats hi ha la reducció de la despesa corrent en un 6,57% i també s'ha tingut en compte que es preveu que els ingressos per obres del proper any sigui un 25% inferior al 2010.

El Partit Popular, Ricardo Llaó va criticar la gestió econòmica del consistori subratllant que cal realitzar uns pressupostos més adients a la realitat perquè sinó no s'acaben complint. A més, Llaó va remarcar que, "hem mostrat la nostra queixa a l'equip de govern pel poc temps que hem tingut per estudiar el pressupost, però pareix que l'equip de govern quan hi temes on hem de parlar de diners, escull les dates i deixa poc temps per poder-nos informar. Amb el poc temps que hem tingut, ja hem manifestat el nostre vot en contra de que es faci un nou crèdit per a l'any que be de 1.300.000 euros i un altre de 1.800.000 euros pels darrers dies del 2010, a l'hora que hem votat en contra d'un pressupost que be reiterant el que venim dient de fa temps, que es que estan les partides de despesa corrent rebaixades i les d'ingressos inflades, cosa que comporta que al tancament dels exercicis que s'hagin de fer crèdits".

Per la seva part des del PSC, Antonio Espuny va subratllar que al ple s'ha observat el rumb de la gestió del consistori basat en l'endeutament. A més, també va dir que, "la data de celebració del ple no era la millor, ja que haguéssim hagut de tenir més temps per analitzar la documentació, i en segon lloc perquè ha estat un ple on s'ha constatat el rumb que porta aquest ajuntament. Tancarem l'any amb un endeutament que ratlla els 10 milions d'euros i si res ho impedeix, l'any que be passarem dels 11 milions. El nostre vot ha estat negatiu ja que cada cop ens estem endeutant més i no es originat per les inversions, sinó per la despesa corrent que es dispara. Hi ha moltes partides que es podrien administrar millor i destinar els diners podrien anar a inversions. Ha estat la tònica d'aquest ajuntament en els darrers vuit anys. Primer ens vam cruspir els 6 milions d'euros de l'aigua i ara ja estem en 10 milions d'endeutament i continuarem igual".

La portaveu d'ERC, Montse Llambrich va transmetre la insatisfacció dels republicans amb la gestió econòmica del consistori i amb el pressupost per al 2011, afegint que, "el pressupost ha estat el tema central del ple, va en la linia dels darrers anys, es a dir, que s'aprova complint les normes d'equilibri que marca la legislació, però que després la resta de l'any hem de fer modificació. La prova d'això es el crèdit que hem aprovat pel pressupost de 2010. Arribem a meitat de l'any i hem de fer una modificació per a contrarestar partides ja ens donem compte que el crèdit que havíem fet no es suficient i hem d'incrementar la partida. Aquesta es la linia amb la que no estem d'acord, ja que el nostre grup si que està a favor de que es facin obres, però si que s'haurien de revisar altres partides i contenir despesa corrent a favor de les inversions. Tot i que veiem que s'ha anat corregint, considerem que fins ara no ha estat suficient".

Des de l'equip de govern, el portaveu Antoni Montagut, va posar sobre la taula les xifres més destacades, remarcant que, la tendència del pressupost de l'Ajuntament és ajustar-se al màxim a la realitat. Segons Montagut, "es un pressupost inferior al de l'any passat en més d'un 12%, es realista que s'ajusta a la despesa corrent que també es més baixa que l'any passat i que representa un esforç de contenció. D'altra banda hem explicat les inversions que portem fetes des de 2005 que suposen més de 29'5 milions d'euros. Que es discuteixi la celebració del Ple el 24 de desembre, dir que es un dia laborable i que com sempre fem en els darrers anys, aprovem, el pressupost abans de que s'acabi l'any".

L'aprovació inicial al pressupost del 2011 es va aprovar amb els vots a favor de CiU, els vots en contra del PSC i dels populars i republicans.

A més, es van aprovar els comptes generals corresponents  a l'exercici 2007, 2008 i 2009 amb els vots a favor de CiU i PP, l'abstenció dels republicans i el vot negatiu dels socialistes. També es va aprovar la concertació d'una operació de crèdit a llarg termini per import d'1.188.853,45 euros, inclosa en el pressupost del 2010, amb el vot positiu de CiU i els vots en contra del PP, PSC i ERC.

D'altra banda, cal destacar l'aprovació de la inadmissió a tràmit de la sol·licitud de revisió d'ofici del "Conveni urbanístic d'execució" entre l'Alcaldia i la representació legal de la societat Las Tres Calas S.A. CiU va votar a favor davant l'abstenció de l'oposició (PP, PSC i ERC).


respostes a "L'Ajuntament de l'Ametla de Mar redueix un 12,1..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

Compartir






Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 737,52 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 206
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007