Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Diada dels Fideus Rossejats i del Peix Blau

15 . Jun, 2012 a les 08:10 | 00:03:38
per gfigueres a La notícia del dia
2142 reproduccions
Aquest dimecres s'ha presentat la nova i renovada Diada dels Fideus Rossejats i el Peix Blau a l'Oficina de Turisme de l'Ametlla d'en Mar. Aquest diumenge, 17 de juny, es compliran 18 edicions d'aquesta diada gastronòmica.
Quaranta-dos cuiners aficionats seran els encarregats de mostrar a tots els visitants, les diverses maneres de cuinar els fideus rossejats al Port de l'Ametlla de Mar. A diferència d'anys anteriors, aquest any s'ubicarà la festa a les immediacions del Centre d'Interpretació de la Pesca, als porxos de l'antiga llotja. Aquests cuiners alhora, participaran en un concurs que atorgarà 6 premis de 150 euros cadascun.

L'Àrea Municipal de Turisme ha donat aquest any un canvi de rumb en la seva promoció gastronòmica i ha decidit passar aquesta Diada del dissabte a la tarda al diumenge al matí, a partir de les 10.

 "Aquesta nova Diada es un pas endavant en la nostra promoció i tirar cap al futur, i representa que sense perdre aquelles tradicions de la festa popular i dels fideus, afegir-hi una promoció molt gran del peix blau i de manera conjunta impulsar-la cap al futur per ser un referent a les Terres de l'Ebre", explicà l'alcalde de l'Ametlla de Mar, Andreu Martí.

Al llarg de tot el matí hi haurà un equip de cuiners de l'Àrea Municipal de Turisme de l'Ametlla de Mar, que s'encarregaran de cuinar i servir fideus en forma de degustacions perquè ningú marxi sense haver tastat el característic plat pescador. A més, la Denominació d'Origen Terra Alta oferirà tasts que es podran adquirir conjuntament amb les degustacions dels fideus rossejats i del peix de blau, prepara per membres del Club de la Gastronomia, mitjançant tiquets de cinc euros. El vi seleccionat serà un garnatxa blanca per la seva bona afinitat amb el peix.

D'altra banda, l'acte d'aquest dimecres a l'oficina de turisme va  servir per a presentar oficialment el Club de Gastronomia. El Club de Gastronomia de l'Ametlla de Mar el formen inicialment 13 restaurants de la població, tot i que l'entitat està oberta a noves incorporacions a partir de primers de l'any vinent.
Els restaurants que formen part del Club de Gastronomia són : Bella Cala, Cafè Xavier, Càmping L'Ametlla, Club Nàutic Kubala, El Molí dels Avis, El Pescador, Fatafat, l'Alguer, La Cova Tapes, La Llotja, Marina, Oh Mar i Plaça Nova. Seguint criteris de qualitat, elaboració i servei, i compromisos per tenir a les cartes productes locals i del territori i plats tradicionals, el Club de Gastronomia pretén convertir l'Ametlla de Mar en una destinació gastronòmica de primer ordre i implicar-se mitjançant col·laboracions en les festes i activitats gastronòmiques que s'organitzin a la població.

Marc Miró, president del Club de Gastronomia explicava que, "hi havia una necessitat real de canviar la dinàmica gastronòmica de l'Ametlla. Els temps van canviant i nosaltres hem de canviar amb ells. Hem d'apostar per la qualitat, el treball ben fet i desestacionalitzar la temporada turística per a atreure el client gastronòmic. Hem de treballar els productes, la gastronomia i la tradició culinària del poble, comptant amb tots els actors implicats, el suport de l'ajuntament i treballant fort".

En el transcurs de la Diada dels Fideus Rossejats i el Peix Blau, els restaurants membres del Club de Gastronomia oferiran tot un seguit degustacions de plats elaborats amb peix blau de l'Ametlla de Mar per tal de promocionar aquest tipus de peix al restaurants. Paral·lelament durant la segona quinzena del mes, del 15 al 30 de juny, es portarà a terme també als restaurants del Club de Gastronomia la quinzena dels fideus rossejats i del peix blau amb l'elaboració d'uns menús específics i propostes basades en aquests productes.


respostes a "Diada dels Fideus Rossejats i del Peix Blau"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 735,31 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 60
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007