Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Aprovació A-7

10 . Set, 2014 a les 13:55
per fcallau a La notícia del dia
2790 reproduccions
Foment aprova l'estudi informatiu del tram de 21 quilòmetres de l'A-7- entre el Perelló i l'Hospitalet de l'Infant
Finalment s'ha aprovat l'alternativa proposada per l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar  que la futura A-7 transcorri pel traçat de l'antiga N-340, a l'altura de l'Empalme, en lloc de desdoblar el traçat actual.

El Ministeri de Foment continua publicant estudis informatius del trams pendents de l'autovia A-7, en aquest cas, entre el Perelló (Baix Ebre) i l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp). Set anys després d'haver sotmès el document a informació pública i un cop obtinguda la declaració d'impacte ambiental favorable l'agost del passat 2013, el govern espanyol anuncia que ja disposa de tots els requisits administratius per iniciar la redacció dels projectes constructius per aquest tram de 21 quilòmetres, que ha de prolongar l'actual via ràpida que finalitza a l'Hospitalet i connectar-la amb el tram en projecte entre el Perelló i la Jana. L'obra, segons Foment, té un cost d'uns 178 milions d'euros.
La futura via ràpida alternativa a la sobrecarregada carretera N-340 continua avançant pels despatxos ministerials amb considerable lentitud i sense cap previsió oficial d'execució. L'aprovació definitiva de l'estudi informatiu d'aquest tram i la de l'expedient d'informació pública ha de precedir l'inici dels encàrrecs dels diferents projectes constructius per al tram, que han de concretar les actuacions i el pressupost de licitació final.
Davant l'existència de dues alternatives, al pas dels termes de l'Ametlla de Mar i el Perelló, Foment ha optat finalment per l'alternativa interior proposada per l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, resseguint el traçat de l'antiga N-340 a l'alçada de l'Empalme, uns cinc quilòmetres més a l'interior del traçat actual, en detriment del desdoblament en dos carrils de l'actual carretera. Un dels aspectes més controvertits del projecte, el pas pel nucli urbà del Perelló, s'ha resolt finalment amb la construcció d'una variant que allunyarà l'autovia cap a l'est de la població i un fals túnel substituirà el desmunt previst per minimitzar l'impacte ambiental, especialment a les proximitats de la zona LIC i ZEPA del Tossal de Montagut.
Segons el govern espanyol, s'ha de convertir en la gran alternativa a la N-340 al seu pas per les Terres de l'Ebre, que a diferència del Camp de Tarragona o el nord del País Valencià no disposen d'una via ràpida d'accés gratuït. Amb el tram entre Tarragona i Vandellòs en funcionament i el del Perelló i la Jana ja aprovat recentment, aquest nou estudi informatiu afegirà 21 quilòmetres més de tram.
Segons Foment, l'actual N-340 ha de suportar una intensitat mitjana de 16.000 vehicles diaris, amb una elevada proporció de vehicles pesats, uns 4.100. L'autopista de peatge AP-7 absorbeix actualment uns 18.000 vehicles diaris, dels quals 3.200 són pesats.


respostes a "Aprovació A-7"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 754,12 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 108
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007