Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Els proveïdors de l'Ajuntament cobraran entre el 30 i 31 de maig per 10'3 M€ en factures

18 . Mai, 2012 a les 09:35
per gfigueres a La notícia del dia
1992 reproduccions
Aquest dilluns dia 14 de maig al vespre hi va haver Sessió Extraordinària i Urgent del Ple de l'ajuntament de l'Ametlla de Mar, amb dos únics punts a l'ordre del dia. Per una banda. La lectura i aprovació de l'acta anterior, i per l'altra, l'aprovació de la concertació d'una operació de préstec a llarg termini per valor de 10.242.029,39 euros d'acord amb el que estableix el Reial Decret Llei 4/2012 de 24 de febrer.
Es tracta del popularment conegut Decret Rajoy, aprovat inicialment per l'ajuntament el 29 de març de 2012 junt amb un Pla d'Ajust, i que el Ministeri d'Hisenda i Administracions públiques ha valorat favorablement  i, en conseqüència, ha autoritzat a l'operació d'endeutament de conformitat amb el que estableix l'article 7.5 de l'esmentat Reial Decret Llei.
El Ple, amb els vots a favor de l'equip de govern de CiU, l'abstenció del PP i els vots en contra d'ERC i el PSC, va aprovar la concertació del crèdit esmentat per un valor de 10.242.029,39 euros amb l'entitat financera que assigni l'Institut de Crèdit Local, amb un període d'amortització de 10 anys i un període de carència de dos, al tipus d'interès regulat a l'Ordre PRE/773/2012, de 16 d'abril.
Antonio Montagut, portaveu de CiU va explicar que, "era punt únic i comportava l'aprovació del crèdit que ha de permetre que a finals de mes tots els proveïdors acabin cobrant. Significarà una injecció econòmica per a les seves economies. El que no trobaran als bancs, ho trobaran a les administracions públiques. S'ha orquestrat un sistema perquè arribi liquiditat a petites i mitjanes empreses".
Joan Font, portaveu del PP, va dir que, "és discutible com hem arribat a aquesta situació, tot i que nosaltres ens ho mirem des de la part positiva, ja que aquesta llei el que afavoreix és al proveïdor, al que se li deuen quantitats de diners des de fa molts mesos, per tant, això no pot ser, ja que hi ha una llei que ningú compleix que diu que s'han de pagar com a molt en 52 dies. L'abstenció ve per la part positiva".
Per la seva part, Jordi Gaseni d'ERC, "l'equip de govern i el PP ho pinten com que qui no ho aprova i no s'absté, va en contra de poder cobrar els proveïdors i això no és cert. No podem assumir el com s'ha arribat fins aquí. No cal hipotecar l'ajuntament i que la gent de La Cala que no en té res a veure hagi de pagar IBI's desorbitats, quotes de natació dels crios a l'estiu i de l'escola de música desorbitades, i hagi de pagar els plats trencats de tota aquesta festa".
Antonio Espuny, del PSC va dir que, es tracta de males gestions fruit de males decisions, "comportarà increments de preus per pagar la mala gestió i les males decisions que ha pres l'equip de govern aquests anys, fruit de les precipitacions. Els ciutadans de l'Ametlla de Mar veuran retallades les seves capacitats econòmiques".
Cal recordar que aquest acord permetrà que entre els dies 30 i 31 de maig els proveïdors puguin cobrar les factures pendents a 31 de desembre de 2011 i presentades per les entitats locals abans del passat 15 de març.


respostes a "Els proveïdors de l'Ajuntament cobraran entre e..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 664,36 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 141
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007