Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La Cala renova les sis banderes blaves

04 . Jun, 2010 a les 13:21 | 00:03:02
per otomas a La notícia del dia
2883 reproduccions
Un any més la gran qualitat de les platges caleres ha estat reconeguda per la Fundació Europea d'Educació Ambiental i l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor que el dos de juny van donar a conèixer a Madrid la relació de platges i ports premiats amb la distinció de la bandera blava per la seva qualitat i sostenibilitat.

Campiona blava
L'Ametlla de Mar és el municipi de les Terres de l'Ebre i de la demarcació de Tarragona, i fins i tot de Catalunya, que més banderes acumula, cinc, per a les platges de Sant Jordi d'Alfama, Cala Forn, Pixavaques, l'Alguer i Calafató i una per al Club Nàutic. Aquest rècord només és superat per Barcelona que té el mateix nombre de distintius per a cinc de les seves platges però que rep dos banderes per al Por Olímpic i la Marina Port Vell, tot i que, enguany, les platges de la Barceloneta i el Bogatell rebran el seu guardó si abans de començar la temporada oficial de bany finalitzen les obres en curs ocasionades pels desperfectes causats pels temporals i la regeneració de la sorra. Si no és així, per primer cop, l'Ametlla serà la primera abanderada blava catalana. Andreu Martí, alcalde de l'Ametlla de Mar, deia que "en aquests moments el que podem dir és que des de l'ajuntament, i amb el recolzament del ministeri, donem suport a aquesta actuació que fem a la costa. Des de Turisme, Medi Ambient i Obres i serveis hem treballat per tenir aquestes cinc banderes de nou, i una més per al Club Nàutic. Però el més important és que hem aconseguit convertir-nos en un poble de bandera blava, tenim una costa de bandera blava i en aquest sentit som un referent cada cop més gran i millor".

Tarragona, la primera a Catalunya
A Catalunya, per demarcacions, Tarragona és la que més banderes blaves acumula amb 39, tot i que enguany Malgrat tot, enguany, la platja de Sant Salvador, a El Vendrell, ha perdut el seu distintiu. Tretze dels guardons es troben a les Terres de l'Ebre, les cinc de les platges i el Club Nàutic de l'Ametlla de Mar, les tres de l'Ampolla, Cap Roig i D'Avellaners més el club nàutic, Riumar de Deltebre, Parc de Garbí i Les Delícies de Sant Carles de la Ràpita, i Les Cases d'Alcanar-El Marjal d'Alcanar. Girona segueix a Tarragona en número de distintius, amb 27, i després Barcelona amb 20.

523 banderes
A l'estat espanyol s'han aconseguit un total de 523 banderes. Només hi ha 15 municipis amb més banderes blaves que l'Ametlla. Entre ells destaquen, en número de banderes, a Galícia els municipis de Sanxenxo, a Pontevendra, amb 13, Vigo, amb 8, i A Coruña, amb 9. A Mallorca els de Calvià i Manacor, amb 9 i 8 respectivament. I, més a prop, a la Comunitat Valenciana, València té cinc banderes blaves, el mateix que Cullera, i Orihuela, a Alacant, té sis. També destaquen els set guardons de Cartagena, a Murcia.

Criteris de distinció
Els criteris per obtenir aquest distintiu són, entre d'altres, el nivell de qualitat de l'aigua, la neteja de la sorra i els diferents serveis coma ara dutxes, contenidors per tirar la brossa, aparcaments i fins i tot la possibilitat que hi hagi un xiringuito per remullar-nos la set. En el cas dels ports, també es té en compte la infraestructura per la recollida selectiva de residus perillosos.


respostes a "La Cala renova les sis banderes blaves"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 737,42 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 63
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007