Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La Cala renova les sis banderes blaves

27 . Mai, 2011 a les 13:18 | 00:02:32
per gfigueres a La notícia del dia
2384 reproduccions
Un any més la gran qualitat de les platges caleres ha estat reconeguda per la Fundació Europea d'Educació Ambiental, l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor i les Agències de les Nacions Unides pel Medi Ambient i el Turisme que avui han donat a conèixer la relació de platges i ports premiats amb la distinció de la bandera blava per la seva qualitat i sostenibilitat.

Campiona blava
L'Ametlla de Mar és el municipi de les Terres de l'Ebre, de la demarcació de Tarragona i fins i tot de Catalunya, que més banderes acumula, cinc, per a les platges de Sant Jordi d'Alfama, Cala Forn, Pixa-vaques, l'Alguer i Calafató i una per al Club Nàutic. Aquest rècord només és igualat per Barcelona que té el mateix nombre de distintius per a cinc de les seves platges. L'Ametlla es la primera abanderada blava catalana. Andreu Martí, alcalde de l'Ametlla de Mar, deia que "la feina que fem es important. Treballem tot l'any per tenir les nostres platges en condicions, i més aquest any que al setembre vam tenir importants desperfectes degut als aiguats. Hem hagut de multiplicar els esforços per arribar en bones condicions, però distincions com aquesta recompensen l'esforç de molta gent, per tant molt satisfets pel resultat, però sempre amb ganes de fer-ho millor, no només amb les nostres platges, sinó amb tot el nostre litoral ". De fet, l'Ametlla aspirarà a una setena bandera blava després que s'acabi l'execució del projecte de millora del Camí de Ronda i tota la renaturalització de la zona de Port Olivet juntament amb alguna altra petita actuació, que contempla que es prohibeixi el pas de vehicles rodats al Port de l'Estany. Precisament en aquest sentit, el jurat també ha distingit el Camí de Ronda de l'Ametlla de Mar com a Camí Educatiu, una distinció que s'aconsegueix per primera vegada.
Tarragona, la primera a Catalunya
A Catalunya, per demarcacions, Tarragona és la que més banderes blaves acumula amb 37. 11 dels guardons es troben a les Terres de l'Ebre, les cinc de les platges; les dos de l'Ampolla, Cap Roig i D'Avellaners; Riumar de Deltebre; Parc de Garbí i Les Delícies de Sant Carles de la Ràpita, i Les Cases d'Alcanar-El Marjal d'Alcanar. Girona segueix a Tarragona en número de distintius, amb 28, i després Barcelona amb 21. A l'estat espanyol s'han aconseguit un total de 511 banderes, dotze menys que l'any passat.

Criteris de distinció
Els criteris per obtenir aquest distintiu són, entre d'altres, el nivell de qualitat de l'aigua, la neteja de la sorra i els diferents serveis coma ara dutxes, contenidors per tirar la brossa, aparcaments i fins i tot la possibilitat que hi hagi una guingueta per apaivagar la set. En el cas dels ports, també es té en compte la infraestructura per la recollida selectiva de residus perillosos.


respostes a "La Cala renova les sis banderes blaves"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 719,69 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007