Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El govern de l'Ametlla de Mar reivindica la gratuïtat de l'AP-7

27 . Nov, 2009 a les 08:00
2549 reproduccions
L'Ametlla de Mar reivindica la gratuïtat del tram de l'autopista AP-7 entre la nostra població i Ulldecona mentre no estigui enllestida per al seu ús l'autovia que ara acaba a l'Hospitalet de l'Infant i que ha de continuar fins a la població de La Jana, a Castelló. La reivindicació, a petició de l'alcalde Andreu Martí, ha estat inclosa com una esmena parcial al Pressupost General de l'Estat (PGE) pel diputat de Convergència i Unió, Jordi Jané. Aquest pressupost, per regla general, s'aprova durant el mes de novembre.

L'autovia, a llarg termini
D'altra banda, s'ha vist necessari introduir aquesta esmena preveient que l'acabament del tram de l'autovia que passa per casa nostra va per a llarg. De moment, només una dada, s'han invertit uns 100.000 dels 500 milions d'euros que pot tenir el seu cost total. I, a més, també s'ha fet aquesta esmena pensant en el greuge comparatiu que aquest fet suposa per a les nostres terres, i com a part d'elles la nostra localitat, si tenim en compte que quan es va fer el tram de l'A-7 des de Torredembarra a Vila-seca es va deixar de pagar el tram corresponent a aquest recorregut a l'autopista. Andreu Martí, alcalde de l'Ametlla de Mar, ens deia que “tots som conscients que la igualtat és un tema a tenir en compte. Fa uns anys, aprofitant el desdoblament sud i nord de l'AP-7 a l'alçada de Tarragona, des de Torredembarra a Salou, es va donar la gratuïtat de la pròpia AP-7 mentre en paral•lel es feia l'autovia. Ara, si el govern de l'estat i la Generalitat no tiren endavant la prolongació de l'autovia i s'endarrereix més temps, volem que el tram corresponent de l'autopista sigui gratuït. Hem elevat aquesta petició al Congrés, presentant una esmena al PGE que esperem que votin altres partits”.

El sud també existeix
I aquest greuge no es un fet aïllat. És un més dels molts que pateixen les comarques de l'Ebre en un marc de crisi econòmica que encara el fa més flagrant, segons explica el govern municipal que considera que com estem lluny del poder central a Barcelona, es prioritza la ciutat i el seu cinturó a l'hora de fer inversions i proveir-los d'infraestructures en detriment del sud on s'obliden de fer inversions.

Esperant resposta
Ara només resta saber si aquesta esmena, juntament a la que fa referència a la partida extraordinària de dos a dos milions i mig d'euros per completar la carretera d'accés Sud i una altra esmena per valor de 250.000 euros per finançar l'execució del centre cívic i de l'aparcament s'hi inclouen de manera definitiva. La qüestió no estàs gaire clara perquè aquest tram d'autopista, entrada sud de Catalunya de moltes mercaderies, és dels més productius del país.


respostes a "El govern de l'Ametlla de Mar reivindica la gra..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 735,46 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007