Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Front comú per a la continuïtat de la A-7 per l'Ebre

09 . Mar, 2012 a les 09:50 | 00:03:02
per gfigueres a La notícia del dia
2272 reproduccions
L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar forma part del front comú creat amb l'objectiu de reivindicar la continuïtat de l'autovia A-7. Cal recordar que fa només unes setmanes que s'ha obert al trànsit el tram de l'Autovia que va des de l'Hospitalet de l'Infant fins al límit territorial amb l'Ametlla de Mar, endarrerit a causa de l'esllavissament de talussos.
En sentit nord, ara, ja es pot circular paral·lelament a l'autopista AP-7 per la A-7 fins a Altafulla.

Tot i que l'any passat el govern va preveure un pressupost de 134.000 euros per a la continuïtat del següent tram que té que unir l'Hospitalet de l'Infant i la localitat castellonenca de La Jana, aquesta xifra es considera simbòlica, donat que el govern estatal no té cap previsió d'iniciar-lo.

El fet que aquesta autovia s'hagi quedat a les portes de les Terres de l'Ebre i, per tant, que els ciutadans d'aquestes localitats hagin de continuar pagant els peatges de l'autopista, ha fet que els alcaldes de les poblacions més pròximes s'ho hagin pres com un greuge comparatiu al territori.

Així, els ajuntaments de l'Ametlla de Mar, el Perelló, l'Ampolla fa ja prop de dos anys que estan treballant en el tema, fins i tot s'han desplaçat en dues ocasions a reunir-se amb el Ministeri de Foment a Madrid,  i en les darreres setmanes l'Aldea i molt possiblement Camarles, s'han afegit al front comú amb l'objectiu de reivindicar la continuació de la A-7, almenys en el tram on hi ha total consens sobre el seu traçat entre els municipis i l'estat.

Precisament un dels trams que més consensuat està i que seria el primer a iniciar és el que unirà l'Hospitalet amb el Perelló, afectant de ple a l'Ametlla de Mar, que cal recordar que ja va negociar i consensuar amb l'estat que la nova via de comunicació s'allunyés cinc quilòmetres cap a l'interior, resseguint en bona part el trajecte de l'antiga carretera del Perelló. Per altra banda, també es planteja la continuïtat d'aquesta via fins a la variant de l'Aldea, tram que tampoc contempla cap conflicte d'interessos ni traçats alternatius.

Un altra de les reivindicacions dels alcaldes d'aquestes poblacions i de tot el territori ebrenc, és que mentre no es faci el tram de la A-7 per les Terres de l'Ebre, l'Autopista AP-7 sigui gratuïta entre Ulldecona i l'Hospitalet de l'Infant.

Andreu Martí, alcalde de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, "estem treballant en aquesta direcció des de fa molt de temps. Ara que s'ha obert el tram final fins a l'Ametlla, cal buscar dotació pressupostària aquest 2012 per a la seva continuïtat. El nostre Diputat a Madrid, Jordi Jané ho està treballant directament amb la Ministra a la qual ja ha demanat pressupost i el que demanem és donar continuïtat a la via i evitar al mateix temps un greuge comparatiu amb els ciutadans d'aquesta zona i que mentre tant puguem gaudir de la gratuïtat de l'autopista A-7".

El tram entre l'actual final de la A-7 al límit entre els termes de l'Ametlla de Mar i l'Hospitalet de l'Infant, i el Perelló té uns 14 quilòmetres de longitud i costaria al voltant dels 56 M d'euros. De moment ja s'ha demanat una reunió amb Jordi Sierra, subdelegat del govern a Tarragona per fer-lo coneixedor de les sensibilitats que desperta el tema entre els ajuntaments.


respostes a "Front comú per a la continuïtat de la A-7 per l..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir






Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 732,85 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007