Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El RACC proposa l'alliberament de l'AP-7 entre Torreblanca i l'Ametlla de Mar per tal de pal·liar la sinistralitat en aquest tram de la N-340

25 . Abr, 2014 a les 13:31
per gfigueres a La notícia del dia
2268 reproduccions
El RACC proposa aplicar a la carretera N-340 la restricció de pas a vehicles pesants implantada a la N-II per combatre l'alta sinistralitat de la via. Així ho han expressat membres del RACC en una roda de premsa a Barcelona dijous passat al matí. El RACC ha quantificat en un estudi els beneficis que suposaria un rescat total o parcial dels peatges a l'autopista AP-7 perquè hi circulés el trànsit afectat per una hipotètica restricció i confia que la Generalitat "es miri a fons" la proposta, si bé és necessària la coordinació entre l'administració catalana i estatal.
El RACC ha estudiat dos escenaris possibles per aplicar la proposta; el primer afectaria el tram entre Torreblanca (Plana Alta) i l'Ametlla de Mar (Baix Ebre) i el segon arribaria fins a Martorell. A més, es planteja el rescat del 100% o bé del 50% dels peatges de l'autopista AP-7 per als vehicles pesants.
El primer escenari se situa entre l'enllaç de la CV-13 amb l'AP-7 a Torreblanca i l'AP-7 a l'Ametlla de Mar. El cost del rescat total del peatge seria de 24,9 MEUR mentre que alliberar la meitat del peatge en costaria 12,4. Amb aquesta mesura, el RACC vol reduir el nombre de morts i ferits greus per accident amb vehicles pesants involucrats en aquest tram. Actualment hi ha una mitjana d'un 34% d'accidents mortals i greus amb un vehicle pesant involucrat i el cost que s'estalviaria en aquesta sinistralitat seria de 10 MEUR a l'any.
Des de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, l'alcalde Andreu Martí es suma a la demanda del RACC. Tot i això, Martí subratlla que ja fa temps que la gratuïtat d'aquest tram de l'AP-7 és una demanda reiterada des del Territori que no ha obtingut resposta.
"Els alcaldes de les poblacions de les Terres de l'Ebre ja ens hem reunit diverses vegades amb l'estat per tractar aquest tema i fins ara no ens en hem sortit. La perillositat d'aquest tram es evident i no perquè ho diguem nosaltres, sinó perquè les dades de sinistralitat així ho fan palès.  Entenem que no ens podem esperar ni dos, ni tres, ni quatre anys a que es prenguin decisions sobre la gratuïtat de la AP-7 i no solament per la sinistralitat, sinó per un greuge comparatiu que tenim la gent de les Terres de l'Ebre respecte a d'altres territoris de l'estat i també del nostre país", subratlla Andreu Martí.
D'altra banda, l'alcalde de l'Ametlla de Mar remarca que "potser s'haurà d'augmentar el to de la reivindicació si no hi ha resposta imminent a aquesta a la demanda".


respostes a "El RACC proposa l'alliberament de l'AP-7 entre ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 735,14 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 110
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007