Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Els habitatges d'ús turístic s'hauran de donar alta a l'Ajuntament

28 . Feb, 2013 a les 14:05
per gfigueres a La notícia del dia
2762 reproduccions
A partir de l'entrada en vigor de la taxa als habitatges d'ús turístic instaurada pel Departament de Turisme de la Generalitat, des del desembre del 2012, caldrà donar d'alta aquests habitatges a l'Ajuntament. Per tal de donar-se d'alta s'haurà d'omplir una instància i pagar 50 euros.

L'Ametlla de Mar és un municipi on el turisme  tradicionalment ha estat i és un motor econòmic. Per aquest motiu el lloguer d'habitatges ha estat una pràctica habitual sobretot  als mesos estivals.  Una pràctica que a des de finals de l'any passat ha sofert alguns canvis. I és que a partir de l'entrada en vigor de la taxa als habitatges d'ús turístic, instaurada pel Departament de Turisme de la Generalitat, des del desembre del 2012, caldrà donar d'alta aquests habitatges a l'Ajuntament. Per tal de donar-se d'alta s'haurà d'omplir una instància i pagar 50 euros. Un percentatge d'aquesta taxa revertirà a l'Ajuntament des d'on s'invertirà en promoció turística. A més, s'aconseguirà tenir un registre dels habitatges d'ús turístic al municipi cosa que no existia fins ara.
"Demanem des de l'Àrea de Turisme que la gent doni d'alta els habitatges d'ús turístic a l'Ajuntament perquè d'aquesta manera tindrem un registre i, a més, els podrem promocionar", subratllà Damià Llaó, Gerent de l'Àrea Municipal de Turisme.
Aquests habitatges, a més, hauran de portar un registre d'ocupació del qual s'haurà d'anar informant als Mossos d'Esquadra per tal de seguir un protocol de seguretat.
D'altra banda, el turista que s'allotgi ja sigui en un hotel o habitatge d'ús turístic haurà de pagar una taxa turística. Una taxa, també instaurada des de la Generalitat, i que va entrar en vigor el passat novembre. L'impost l'haurà de pagar tothom que s'allotgi en un establiment turístic, excepte els menors de 16 anys i les persones que contractin programes de l'Imserso o altres de similars subvencionats per països de la Unió Europea. Així, doncs, qui s'allotgi en un hotel de cinc estrelles, pagarà 2 euros i mig al dia a tot arreu. Als hotels de quatre estrelles, la tarifa canvia. Als hotels de categories inferiors i als càmpings, les cases rurals, els albergs i els apartaments turístics, es pagaran 75 cèntims a Barcelona i 50 a la resta del territori.


respostes a "Els habitatges d'ús turístic s'hauran de donar ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 704,22 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007