Màx: º C, mín: º C

En directe

Parlem-ne

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La Generalitat dobla el preu de la taxa turística pels habitatges d'ús turístic

25 . Abr, 2017 a les 17:00
per drodriguez a La notícia del dia
1974 reproduccions
L'1 d'abril va entrar en vigor un increment de l'impost que obliga els turistes, que s'allotgen en habitatges d'ús turístic, a pagar 90 cèntims per persona i nit, quan abans n'eren 45. Una mesura, aplicada a tota Catalunya excepte a Barcelona, suposa un augment del 100% de la taxa i que l'iguala a la dels hotels de quatre estrelles.

La mesura impulsada per la Generalitat no ha tingut bona acceptació per part dels propietaris ni per l'Associació d'Apartaments Turístics de la Costa Daurada i Terres de l'Ebre que considera que aquesta pujada és «desproporcionada, arbitrària i parcial». Aquesta nova reforma afectarà de ple els més de mil allotjaments censats a la població.

El gerent de l'Àrea Municipal de Turisme, Damià Llaó, recorda que «el pagament del primer trimestre serà amb l'antiga taxa, i a partir d'ara ja serà a 90 cèntims. De fet, els lloguers de Setmana Santa ja ho seran. Som el municipi de les Terres de l'Ebre amb més allotjaments d'ús turístic. Recomanar als que encara no ho han fet, que ho facin, per evitar possibles sancions».

Paral·lelament a la pujada de la taxa turística en habitatges d'ús turístic, s'ha aplicat una nova mesura que significa un augment del percentatge del total que reben els ajuntaments del que s'ingressa en cada municipi. A partir d'ara passaran de rebre el 30% dels impostos a rebre'n el 50%.


respostes a "La Generalitat dobla el preu de la taxa turísti..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 688,21 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 47
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007