Màx: º C, mín: º C

En directe

Tu tries amb amb Fini Llaó

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Ple del dijous 26 de setembre

27 . Set, 2013 a les 13:45
per gfigueres a La notícia del dia
2332 reproduccions
El debat sobre la modificació de l'Impost sobre Bens i Immobles (IBI), entre d'altres ordenances fiscals, centrà el ple d'aquest dijous 26 de setembre.

Des de l'equip de govern es subratllà que la pujada del 3,5% de l'IBI, com de la resta d' impostos i taxes, s'emmarca en l'adequació paulatina dels imports per tal d'evitar pujades més dràstiques.  I és que aquest 3,5% en un rebut de 200 euros suposarà un augment de 7 euros. A més, a partir d'ara tot els ciutadans que domiciliïn el pagament d'aquest impost se'ls fraccionarà en tres pagaments (a l'abril, juliol i novembre). En cas que no es domiciliï el ciutadà podrà fer-ho amb un únic pagament de l'1 de juliol al 31 d'octubre. Aquesta  modificació puntual de l'IBI es va aprovar amb el vot positiu de CIU i el negatiu de tota l'oposició (PSC, ERC i PP).
Antoni Montagut, és el portaveu de l'equip de Govern: "Dins dels punts destacats del ple cal apuntar l'aprovació inicial de la Modificació de l'IBI i d'altres ordenances fiscals. Aquest fraccionament en tres pagaments de l'IBI als ciutadans és una facilitat més pel ciutadà que domicili aquest impost. Hem tingut també una revisió del Pla d'Ajust de cara al Reial Decret de mesures fomentat per Rajoy per tal de fer el pagament a proveïdors i la modificació del marc pressupostari que ens vàrem fixar per complir amb aquest Pla d'Ajust".
 "En aquest ple el govern municipal ha aprovat la modificació d'ordenances fiscals pel 2014 que pugen impostos i taxes del 3,52% fins al 10%. Hem mostrat la nostra disconformitat en la pujada de l'IBI per l'any que ve encara que sigui el 3,52% ja que l'any passat es va pujar un 50,8%. Des del nostre grup municipal ja vàrem proposar el mes de maig al ple congelar aquest impost fins a l'any 2016 com a mínim", remarcà Joan Font des del PP.
Jordi Gaseni, ERC: "El més destacat del ple és l'instint recaptatori del govern de CiU. Els contribuents de la Cala no en tenien prou amb l'augment desorbitat de l'any passat, de més del 50%, que hem començat a pagar aquest any, que ara se'ls havia d'augmentar un 3,5% l'IBI, pujar la Llar d'Infants, les escombraries, etc. La nostra proposta és que mirin els costos, hi ha molts costos que es poden reduir començant per la Cala Gestió. Per aquest motiu el nostre vot ha estat negatiu".
"Avui hem tingut un ple on ha hagut una pujada d'impostos generalitzada. Des del PSC hem demanat que es retallin per altres partides les despeses i que els impostos no es pugin tenint en compte al situació de moltes famílies. A més, crec que no es pot pujar l'IBI quan venim d'una pujada de més del 50%. Davant aquesta qüestió hem demanat que es retiri la pujada, es retallin costos i hem donat alternatives", explicà, Antonio Espuny, portaveu del PSC.
D'altra banda, també es va modificar el marc pressupostari de l'Ajuntament 2013-2016 per tal d'adequar-se al Pla d'Ajust d'acord amb el Reial decret llei 8/2013, de 28 de juny, impulsat pel Govern Central.  Unes modificacions que contemplen el 1.322.403 euros destinats al pagament de proveïdors. Aquesta modificació del marc pressupostari i revisió del Pla d'Ajust es va aprovar amb el vot positiu de CiU, l'abstenció del PP i el vot negatiu d'ERC i el PSC.
Finalment, destacar també l'aprovació dels comptes generals corresponents a l'exercici 2012 amb un estalvi nét de 787.000 euros. Aquest punt s'aprovà amb el vot positiu de CIU, l'abstenció del PP, i el vot negatiu PSC i ERC.
A més, tots els regidors van sumar-se per unanimitat a la moció en defensa dels mitjans de comunicació públics de la Federació de Mitjans de Comunicació Locals de Catalunya.

respostes a "Ple del dijous 26 de setembre"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 767,58 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 137
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007