Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Més del 40% dels habitatges regularitzats d'ús turístic de les Terres de l'Ebre són a l'Ametlla de Mar

24 . Ago, 2016 a les 14:00
per drodriguez a La notícia del dia
1618 reproduccions
L'Ametlla de Mar encapçala el rànquing de pisos turístics legalitzats a les Terres de l'Ebre en els darrers tres anys, des de l'entrada en vigor de Llei que regula els habitatges d'ús turístic. A les comarques de l'Ebre, segons les xifres de la Generalitat de Catalunya, s'han legalitzat 2.534 pisos turístics, dels quals 1.042 són a l'Ametlla de Mar, el que equival al 41,12% del total. En segona posició i a molta distància hi figura Deltebre amb 493 habitatges.

«Sabem que l'Ametlla de Mar té un dèficit d'establiments turístics i d'hotels i que té molt d'allotjament en apartaments i pisos, per això quan va posar-se en marxa la nova regulació vam creure oportú fer una bona campanya d'informació i va venir gent especialitzada de l'Agència Catalana de Turisme a explicar la normativa als propietaris i immobiliàries» explica Damià Llaó, gerent de l'Àrea Municipal de Turisme, constant la bona feina feta fins ara.

Pel que fa al conjunt de la demarcació de Tarragona els pisos legalitzats, en aquests anys, han estat 13.484, encapçalant el rànquing Salou amb més de 4.000 pisos regularitzats. L'Ametlla figura a la quarta posició de tota la demarcació, només per sota de Cambrils i Mont-Roig del Camp que compten cadascun amb prop de 1.600 habitatges turístics legalitzats. Amb tot, però, s'estima que encara queden el 50% dels pisos que es lloguen pendents de regularitzar al conjunt de la província. «Des de Turisme continuem fent aquesta feina d'assessorament a tots els propietaris que es volen donar d'alta» subratlla Llaó.

El pla de regularització dels pisos turístics sense registrar que va començar fa tres anys la Generalitat també ha vingut acompanyat per una campanya d'inspecció a propietaris i gestors. Fins al moment, a la província de Tarragona s'han iniciat 157 expedients sancionadors. D'ells, se n'han resolt 78, segons les dades de l'Agència Catalana de Turisme. Fa dos anys, el nombre d'expedients sancionadors era de 49, mentre que la quantitat d'allotjaments multats es disparava en aquells dies als 1.009.

D'altra banda, la nova llei de Turisme en la que està treballant la Generalitat, permetrà el lloguer d'habitacions per dies, que ara per ara no està contemplada. Això sí, obligant a registrar el pis com d'ús turístic. El Govern busca així acabar amb el buit legal existent.


respostes a "Més del 40% dels habitatges regularitzats d'ús ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 674,31 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 44
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007