Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Les confraries tarragonines demanen poder pescar tonyina roja i denuncien l'existència d'un monopoli

06 . Jun, 2017 a les 17:00
per drodriguez a La notícia del dia
2073 reproduccions
La campanya de tonyina roja d'enguany ja ha acabat i amb ella, ha ressorgit la polèmica de la captura d'aquesta espècie. Cada any, les confraries tarragonines reben un nombre d'etiquetes que els permeten pescar-ne accidentalment, és a dir sense anar-les a buscar, ja que des del 2008 tenen prohibida la seva pesca.

En total, a la demarcació reben 48 etiquetes, 18 de les quals són atorgades a embarcacions de l'Ametlla de Mar, una xifra molt allunyada respecte a les prop de 3.500 tones que han pogut pescar les flotes tonyinaires amb base al port pesquer de la població.

Eusebio Rosales, president de la Federació de Confraries de la demarcació, ha explicat que encara no els han enviat les etiquetes per poder vendre les tonyines pescades, i ha denunciat l'existència d'un «monopoli» que, segons ell, exerceixen les grans empreses sobre aquest sector.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Rosales apunta que «la gent que ha anat tota la vida se sent recriminada perquè ni amb un ham i un fil, que és el més selectiu del món, no poden anar a buscar tonyines. Només podem agafar 48 peixos. És una etiqueta per peix. A més, no és que les puguis anar a pescar, ha de ser accidental».

El volum de tonyina roja al mediterrani s'ha recuperat notablement els últims anys, gràcies al Pla de recuperació específic de l'espècie. De fet, l'ICCAT, l'organisme internacional que regula la pesca de túnids ha incrementat la quota pesquera fins a 23.000 tones enguany en tot el Mediterrani i Atlàntic.

És per això que els pescadors reclamen un tracte en «igualtat de condicions» i que se'ls permeti disposar d'una quota pesquera addicional per les embarcacions artesanals, una proposta que també abandera la Generalitat. Una demanada que, ara per ara, no es contempla.


respostes a "Les confraries tarragonines demanen poder pesca..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 125,00 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 156
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007