Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició migdia

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Balfegó arriba a un acord Futuna Blue España per fomentar la reproducció en captivitat de la tonyina roja

28 . Jun, 2012 a les 08:39
per gfigueres a La notícia del dia
1859 reproduccions
El Grup Balfegó ha signat un acord de col·laboració amb l'empresa Futuna Blue España amb l'objectiu d'investigar i impulsar estudis sobre la reproducció en captivitat de la tonyina roja. Des del grup tonyinaire calero enguany ja s'ha començat a transferir ous de tonyina roja perquè l'empresa ubicada al Puerto de Santa Maria (Cadis) pugui començar les seves investigacions. En cas que hi hagi resultats satisfactoris es farien públics a la Jornada Científica de la Tonyina Roja, que és realitzarà la segona quinzena d'octubre, que enguany arriba a la cinquena edició.
 "La fase actual és de sumar esforços, de col·laborar per tirar endavant aquesta investigació. S'esperen resultats a llarg termini. Per tant, en breu no es preveu poder comercialitzar alevins de tonyina. L'actual és una fase totalment d'investigació", explica Juanjo Navarro, Adjunt de Direcció del Grup Balfegó.
De fet, a les instal·lacions de Futuna Blue, es va produir amb èxit, l'estiu passat, la primera prova d'eclosió i alimentació larvària amb copèpodes, un aspecte considerat bàsic per a la cria en captivitat, atès que és un aliment que proporciona als peixos el contingut òptim en àcids grassos i aminoàcids.
D'altra banda, el grup tonyinaire col·labora des de fa temps en estudis del CSIC, l'IEO i la Universitat de Cadis, investigadors dels quals van acompanyar la seva flota pesquera en l'última campanya.


respostes a "Balfegó arriba a un acord Futuna Blue España pe..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 674,24 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 178
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007