Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Les barques del sector de les arts menors podran capturar una tonyina

12 . Jul, 2013 a les 15:10
2887 reproduccions
La Secretaria General de Pesca del Ministerio de Agricultura, Alimentación i Medio Ambiente a obert un període de tres dies i una quota global per a tot el mediterrani espanyol, que el sector català pensa que es improvisat i injust.
El sector pesquer català està revolucionat després que ahir es fes publica l'autorització per part de la Secretaria General de Pesca del Ministerio de Agricultura, Alimentación i Medio Ambiente per a la pesca de la tonyina roja a les embarcacions d'arts menors.
Partint de la base que a la revisió dels TACS que es va fer l'hivern passat a la reunió de l'ICCAT, es va incrementar la quota de captura de tontina roja a l'estat espanyol en 100 tones, i que d'aquestes, 60 tones ja va anar a parar a la flota de baixura de Canàries, la resta de la quota, les 40 tones, s'han de repartir entre el sector de les arts menors de tot el mediterrani espanyol. Des de Catalunya s'ha demanat sense èxit la sectorització de la quota i que cada comunitat tingués adscrita una part de la mateixa.
Doncs be. De manera improvisada i a correcuita, ahir va sortir l'autorització d'obertura del període de pesca accidental per a les embarcacions d'arts menors del mediterrani espanyol en la seva globalitat.
La Secretaria General de Pesca ha donat de plaç tres dies, els que van del 10 al 12 de juliol, plaç que al sector els sembla ridícul, i més, si com es tracta, l'autorització només permet la captura d'una tonyina per barca. Josep Tomàs Margalef, secretari de la Confraria de Pescadors de l'Ametlla de Mar, "han donat tres dies per a la captura d'una tonyina. Es molt poc, ja que la gent s'ha de preparar, comprar esquer i habilitar els arts. A més s'hagués pogut donar el cas que hagués fet mal temps i no haguessin pogut sortir a pescar ".
La única lectura positiva que en fa el sector, es que després de molts anys, aquestes embarcacions podran sortir a pescar la tonyina amb una autorització que els recolza i que pot obrir noves vies de futur. Josep Tomàs Margalef, "la única cosa positiva es que després de molts anys s'obre una petita escletxa d'aire per a poder continuar treballant en els anys futur, si la recuperació de la tonyina va per bon camí, com pareix. D'aquesta manera si se'n poden agafar més, podrem deixar reposar altres pesqueries".
A l'Ametlla de Mar es poden adherir a aquesta autorització un total de 8 embarcacions, les quals, s'hauran de donar pressa a capturar la seva tonyina, ja que es tem que al ser una quota general, si en alguna comunitat exhaureixen el total de la quota, la Secretaria General de Pesca del Ministerio de Agricultura, Alimentació i Medio Ambiente, tanqui el període de pesca abans d'hora.


respostes a "Les barques del sector de les arts menors podra..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 658,59 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 113
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007