Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Les tonyineres tancaran la campanya d'enguany en les pròximes hores

01 . Jun, 2017 a les 16:00
per drodriguez a La notícia del dia
1945 reproduccions
Els grups tonyinaires fa, pràcticament, una setmana que estan realitzant la campanya d'enguany de pesca de tonyina roja. I està previst que en les pròximes hores exhaureixin la quota assignada. De fet, algunes embarcacions van fer més de la meitat de les captures en només sis hores.

La flota dels grups Balfegó i Fuentes tornarà, de cara al cap de setmana, amb els deures fets. Les embarcacions hauran pescat en total prop de 3.500 tones de tonyina roja, entre els drets propis, i els comprats a França i a les arts menors. Enguany, comptaven amb l'últim 20% assignat dins del pla de recuperació de l'espècie.

Però la celeritat, amb la que des de fa anys completen les captures, fa que les empreses del sector reclamen un augment. Els tonyinaires demanen tornar a les xifres d'ara fa deu anys, perquè consideren que la població de tonyina roja s'ha recuperat al mar Mediterrani.

La quota d'enguany segueix sent inferior a les 28.000 tones que es podien pescar el 2006, abans de les restriccions. Per aquest motiu, el sector confia que la pròxima trobada de l'ICCAT al novembre, aclareixi la quantitat d'estoc de l'espècie per pactar un augment per sobre del 20%.

Una demanda que fa el Grup Balfegó, el principal grup tonyinaire català. «Venim d'una restricció en què vam arribar a les 12.500, i es pretén arribar a les 60.000 tones. Si no puja a raó d'un 20% cada any, d'aquí al 2022 no hi arribarem. La tonyina pot aguantar fins a un 60% de pujada», explica un dels presidents, Manel Balfegó.

Els científics però creuen que l'augment de quotes s'ha de fer gradualment. «No crec que s'hauria de generar un augment de cop i després tenir un absolut descontrol. En tres anys ja s'ha aconseguit, gairebé, un 70% d'augment. És molt», comenta la investigadora del CSIC i membre de l'ICCAT, Ana Gordoa.


respostes a "Les tonyineres tancaran la campanya d'enguany e..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 909,71 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 231
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007