Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Bones expectatives de la campanya de pesca de la tonyina roja

24 . Mai, 2013 a les 13:07
per gfigueres a La notícia del dia
2426 reproduccions
Les sis tonyineres del Port de l'Ametlla de Mar enguany han iniciat la campanya el 26 de maig i durarà fins al 26 de juny. A les embarcacions caleres s'han sumat  barques franceses i gregues que complementaran la quota, d'aproximadament, 700 tones que poden pescar.

Sis embarcacions de pesca de la tonyina roja del port de la Cala aquest 26 de maig han encetat la campanya. Una campanya amb novetats que s'allargarà fins al 26 de juny. I és que aquesta temporada s'ha aplaçat deu dies l'inici de la campanya. Des del Grup Balfegó, durant quatre anys, s'han promogut diversos estudis en els quals es demostra que l'inici posterior de la campanya afavoreix la reproducció de l'espècie,  i que la climatologia serà probablement favorable per  a  l'activitat pesquera. Aquesta temporada, finalment, han convençut a l'ICCAT.
32 embarcacions van sortir de la Cala
En aquesta campanya 32 embarcacions van salpar del port de l'Ametlla de Mar. A les sis tonyineres de la Cala s'han sumat barques franceses i gregues que complementaran la quota d'aproximadament 700 tones que poden pescar. Enguany, per tant, poden pescar la mateixa quota de l'any passat. I és que malgrat que s'ha augmentat un 4% la quota la secretaria General del Mar l'ha absorbit per tal de repartir-la entre els pescadors artesanals. Una decisió que ha portat la polèmica de nou al món de la tonyina roja.
L'embarcació Nuevo Elorz i una embarcació francesa van sortir a la mar el 23 de maig ja que van iniciar la navegació per poder pescar el 26 a Malta. En canvi Nova Panchilleta i sis embarcacions franceses més van sortir de la Cala el 26 de maig destí el calador Balear. "Enguany hem pogut augmentar la quota de pesca arribant a més de 1.000 tones. Ens hem dividit en dos grups de pesca. Un situat a Malta i l'altre al calador tradicional de les Balears", Mari Carme Brull.
D'altra banda, als altres quatre vaixells amb relació comercial amb el Grup Balfegó, La Frau II, Tio Gel II, Leonardo Brull II i Gepus s'han sumat quatre vaixells francesos i un grec. De fet, en total 23 embarcacions ( 9 embarcacions de pesca, 2 de suport i 12 embarcacions que arrossegaran les gàbies) van sortir a la mar. L'objectiu, pescar  les 1146 tones de quota que el Grup Balfegó pot obtenir aquesta temporada. Des d'aquest grup empresarial s'ha comprat  160 tones de quota als palangrers d'Almeria, 500 tones de quota a embarcacions franceses,  i 89 tones a l'embarcació grega.  "Les expectatives per aquesta temporada són molt bones. De fet, des de les almadraves de Càdiz ens informen que hi ha molta tonyina. El 30 d'abril ja les tenien plenes", explicava el Director General del Grup Balfegó, Juan Serrano.
Les tonyines pescades pel Grup Balfegó es traslladaran a la granja que té el Grup davant de la costa calera. Enguany, amb una darrera novetat, i és que després de dos anys, la Generalitat ha donat permís per ampliar el nombre de tones de la granja.


respostes a "Bones expectatives de la campanya de pesca de l..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 1189,94 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 161
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007