Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El pròxim 31 de març s'alliberaran milers de samarucs a la llacuna del port natural de l'Estany

21 . Mar, 2017 a les 17:00
per drodriguez a La notícia del dia
2078 reproduccions
El pròxim 31 de març, els tècnics del Centre Ictiològic del Parc Natural del Delta de l'Ebre i de l'entitat Paisatges Vius alliberaran milers de samarucs a la llacuna de l'Estany. Ara fa gairebé un any, l'abril del 2016, van finalitzar els treballs d'excavació de la llacuna. Després d'11 mesos de seguiment, s'han assolit les condicions propícies per poder-hi introduir el samaruc.

Els tècnics encarregats del projecte han estat prenent mostres d'aigua i el resultat ha estat molt satisfactori: la qualitat de l'aigua de la llacuna és molt bona i apta per realitzar la reproducció dels samarucs. A més, a causa dels temporals, la posidònia ha fet una barrera natural a la riera de l'Estany, evitant així l'entrada d'aigua salada.

La regidora de Medi Ambient, Maria Marsal, ha explicat que està previst que en l'acció d'alliberament, els alumnes de l'Institut Candelera hi participin –tal com es va fer l'any passat a l'Estany Tort–, «perquè veiem important ensenyar-los que s'està fent i que suposa la recuperació d'aquestes llacunes, i alhora fossin partícips de l'abocament dels samarucs».

Els exemplars d'aquesta espècie s'han criat en captivitat al Centre Ictiològic on es duu a terme un programa de conservació i recuperació de l'espècie. La introducció del samaruc és molt important perquè es tracta d'un dels vertebrats més amenaçats del planeta. De fet, només es troba a la península Ibèrica, concretament a les Terres de l'Ebre i al País Valencià.

Per altra banda, segueixen les actuacions al Torrent del Pi. Els tècnics de Medi Ambient de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar i de l'entitat Paisatges Vius, van treballar el passat dimecres, per instal·lar el nou tancat que voreja aquests espais humits, i el mirador que permetrà poder observar les llacunes.

L'estada al municipi, també, va permetre fer un control sobre l'estat de les aigües i de l'estat de les zones humides. Una de les sorpreses dels tècnics va ser localitzar exemplars vius de fartet i samaruc nedant per l'indret, tot i que esperaven que fos fàcilment colonitzada pels peixos.

La recuperació d'aquest complex lacustre ha estat possible gràcies al suport de la Fundació Andrena i de la Fundació Biodiversidad.


respostes a "El pròxim 31 de març s'alliberaran milers de sa..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 750,96 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 127
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007