Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

2.000 samarucs habiten des de divendres la llacuna del port de l'Estany, la vuitena colònia mundial de l'espècie

03 . Abr, 2017 a les 16:00
per drodriguez a La notícia del dia
1495 reproduccions
Els tècnics del Centre Ictiològic del Parc Natural del delta de l'Ebre i de l'associació Paisatges Vius, conjuntament amb la participació d'alumnes de l'Institut Mare de Déu de la Candelera de l'Ametlla de Mar, van alliberar el passat divendres 2.000 exemplars de samarucs a la llacuna del port natural de l'Estany.

Aquest alliberament és la culminació del projecte 'SOS Samaruc' impulsat per aquestes dues institucions, i finançat per la Fundació Andrena i la Fundació Biodiversitat. Els dos milers d'exemplars alliberats van ser criats en captivitat al Centre Ictiològic, on es duu a terme un programa de conservació i recuperació de l'espècie.

L'abril del 2016, va finalitzar la restauració de la llacuna i durant aquest any han estat fent un seguiment de les condicions de l'aigua per tal d'aconseguir crear l'hàbitat idoni per introduir-hi aquesta espècie. D'aquesta manera, la llacuna s'ha convertit en la vuitena colònia al món de samarucs.

El director de Paisatges Vius, Guillem Mas, ha destacat la importància de la creació d'una nova població per l'espècie i ha explicat que el gran problema per a la seva conservació, a banda de la degradació i la pèrdua d'hàbitats, és la presència d'espècies de peixos exòtics. «Fa tres anys teníem sis poblacions al món. Ara passem de sis a vuit poblacions», destaca.

A través de diversos convenis amb l'Ajuntament, Paisatges Vius ha estat netejant i restaurant des de 2013 llacunes litorals del terme municipal. Fa dos anys va ser la llacuna de l'Estany Tort, l'any passat va ser el torn de la del port de l'Estany i, enguany, la del Torrent del Pi. A més, no es descarta signar nous acords per apuntalar la viabilitat de les colònies de samarucs.


respostes a "2.000 samarucs habiten des de divendres la llac..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 705,22 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 134
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007