Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Paisatges Vius i el consistori signen un conveni per la recuperació de la llacuna del Torrent del Pi de l'Ametlla de Mar

18 . Nov, 2016 a les 13:00
per drodriguez a La notícia del dia
1170 reproduccions
L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar i l'entitat Paisatges Vius han signat un nou acord de custòdia –el tercer entre el consistori i l'entitat– per a la recuperació de la llacuna del Torrent del Pi amb dues noves llacunes litorals al costat de la principal. El conveni, signat aquest dilluns i que té una vigència de deu anys, permetrà que es treballi per la preservació d'aquest indret i per la protecció d'espècies com el fartet i el samaruc.

El tècnic de Paisatges Vius, Guillem Mas, que remarca que «l'acord de custòdia no és per conservar la llacuna, sinó per a ampliar-la» perquè ja existeix població de fartet i samaruc, però «cada vegada la llacuna és més petita, perquè hi creix el senís i la boga, i cada cop hi ha menys fondària i làmina d'aigua, i els peixos cada vegada tenen més dificultat per sobreviure i per incrementar la població».

Per aquest motiu, «l'objectiu és fer dues llacunes al costat de la que hi ha, de manera que quan pugi el nivell de l'aigua es connectaran totes, els peixos podran anar d'una a l'altra i així la població anirà creixent» assenyala Mas. La regidora de Medi Ambient, Maria Marsal, fa valdre la feina de «preservar, recuperar i portar el control de les condicions òptimes d'aquestes llacunes» que desenvolupa Paisatges Vius.

Aprofitant l'estada a la població, l'entitat va treballar en la reposició i construcció d'una nova tanca a la llacuna recuperada de l'Estany Tort, totalment de fusta, i també van començar els treballs d'instal·lació d'una tanca a la llacuna del port natural de l'Estany. Unes actuacions que van mostrar a la regidora i tècnic de Medi Ambient de l'Ajuntament, alhora que van explicar pròximes accions i en quin estat es troben les llacunes litorals en custòdia.

«S'ha canviat la tanca de corda de l'Estany Tort per una de fusta i s'ha instal·lat un rètol didàctic, que també s'instal·larà en les altres dues llacunes que custòdia Paisatges Vius. A més, estudiaran col·locar una tarima de fusta que permeti la visibilitat de la llacuna del port de l'Estany, donat que el terreny està molt enfangat» ha apuntat Marsal. Tots els projectes són finançats pels Fons Andrena i per la Fundación Biodiversidad.

La regidora de Medi Ambient ha aprofitat per remarcar que «el nostre Ajuntament és molt sensible amb els temes mediambientals i intentarem preservar al màxim la recuperació i els mateixos espais humits, que són tan importants pel municipi». Actualment, la població té cinc zones amb llacunes litorals, de les quals tres són custodiades per Paisatges Vius. L'entitat treballa amb el projecte S.O.S Samaruc per garantir la població d'aquesta espècie autòctona.


respostes a "Paisatges Vius i el consistori signen un conven..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 692,05 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007