Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Recuperada la llacuna de l'Estany

15 . Abr, 2016 a les 12:13
per gfigueres a La notícia del dia
1423 reproduccions
Dilluns d'aquesta setmana van començar els treballs de recuperació de la llacuna de l'Estany, ubicada a l'inici del Port Natural. I aquest dimecres van finalitzar els treballs d'excavació obtenint un resultat molt satisfactori, segons apunten des de l'entitat Paisatges Vius que té un acord de custòdia d'aquest espai amb l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, i que ha estat l'encarregat d'executar el projecte.

L'objectiu és la recuperació d'una antiga llacuna litoral que a finals de la dècada dels vuitanta estava lliure de vegetació en una gran part. Però amb el pas del temps, l'acumulació de restes orgàniques i la falta d'envestides del barranc, van col·lapsar l'indret fins que la làmina d'aigua va disminuir dràsticament.

Amb els treballs d'excavació finalitzats, s'ha recuperat una nova massa d'aigua que mesura uns 50 metres de longitud, entre 10 i 15 metres d'amplada, i té una profunditat mitjana d' 1,5 metres. A la vegada, s'ha respectat l'entorn deixant una franja de vegetació lacustre en la majoria del perímetre i també s'ha conservat una zona de joncs a la cua de la llacuna.

"Recuperar aquests espais naturals, molt valuosos, i únics al nostre territori serà molt bo de cara a la projecció turística i mediambiental" explica la regidora de Medi Ambient, Mari Marsal que es felicita per la celeritat en els treballs. "Som un Ajuntament sensible amb el medi ambient" destaca, i comenta que seguint la línia començada a l'Estany Tort, "la nostra intenció és que es pugui recuperar del samaruc i el fartet".

Així doncs, la finalitat és que en aquest espai recuperat es pugui reintroduir el fartet i el samaruc, especialment aquest últim, ja que és una espècie que troba en greu perill d'extinció. El finançament de la rehabilitació de la llacuna, valorat en uns 4.000 €, és publicoprivat a partir de la Fundació Biodiversitat, del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, i dels Fons Andrena, un fons de conservació per a la natura que focalitza els ajuts a l'àmbit d'ecosistemes d'aigua dolça.

A banda d'aquesta actuació, es preveu que a finals d'estiu comencin els treballs per recuperar el Port Natural de l'Estany, a càrrec del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.


respostes a "Recuperada la llacuna de l'Estany"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 1001,53 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 138
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007