Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

2.000 samarucs alliberats a la llacuna de l'Estany Tort

29 . Abr, 2016 a les 12:47
per gfigueres a La notícia del dia
1171 reproduccions
Aquest dimarts al migdia, tècnics del parc natural del Delta de l'Ebre van alliberar 2.000 samarucs a la llacuna de l'Estany Tort de l'Ametlla de Mar. Des que va finalitzar la recuperació de l'espai, el gener de 2015, tant el Centre Ictiològic del Parc com Paisatges Vius, entitat que s'ha encarregat del projecte de recuperació de la llacuna, han realitzat un seguiment de la seva evolució. Després de 15 mesos de seguiment s'han assolit les condicions propícies per poder-hi introduir el samaruc.
Els exemplars d'aquesta espècie que s'han alliberat, s'han criat en captivitat al Centre Ictiològic on es duu a terme un programa de conservació i recuperació de l'espècie. La introducció és important perquè el samaruc és un dels vertebrats més amenaçats del planeta. Només es troba a la península Ibèrica, i més concretament a les Terres de l'Ebre i al País Valencià.
En l'acció d'alliberament també hi ha participat alumnes de tercer d'ESO de l'Institut Mare de Déu de la Candelera que han col·laborat amb tasques de voluntariat. Precisament, aquesta acció de voluntariat la destaca la regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, Maria Marsal. "La intenció d'aquest equip de govern és que en totes aquestes actuacions, en les diferents llacunes, participin també els centres educatius per conscienciar a l'alumnat que tenim uns espais humits molt importants i que els hem de preservar i conservar" explica.
L'any 2014 es va iniciar el projecte SOS Samaruc al municipi, amb l'acord de custòdia de l'Estany Tort entre el consistori i l'entitat sense ànim de lucre Paisatges Vius. El projecte té l'objectiu d'augmentar la distribució del samaruc, establint nous nuclis de població a les llacunes de l'Ametlla de Mar. "És una gran notícia i caldrà que estem pendents de la conservació d'aquesta llacuna" sentencia Marsal.


respostes a "2.000 samarucs alliberats a la llacuna de l'Est..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 763,68 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007